'Millete küfreden iş adamının borcu siliniyor, yayınımız şak diye kapatılıyor'

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Mart 2 2016
Bengü Türk TV Genel Yayın Yönetmeni Murat İde, TÜRKSAT tarafından kanalın karartılmasının siyasi bir tercih olduğunu, muhalif duruşları nedeniyle kendilerine süre verilmediğini belirtti.
'Millete küfreden iş adamının borcu siliniyor, yayınımız şak diye kapatılıyor'

‘Millete küfreden iş adamının borcu siliniyor, yayınımız şak diye kapatılıyor’

Hükümetin, bu millete küfreden bir iş adamının yüzlerce milyonluk vergi borucunu bir kalemde sildiğini ifade eden İde, “Bizim yayınımız şak diye hiç tereddütsüz şekilde kesildi. İşte burada bir siyasi tercih kullanıldığı kanaatindeyim. Sonuçta rakamı telaffuz etmeye bile utanıyorum.” dedi. 

TÜRKSAT, dün gece saat 23.59’da Bengü Türk TV’nin yayınını durdurdu. Genel Yayın Yönetmeni Murat İde, karara ilişkin düşüncelerini Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) açıkladı. TÜRKSAT’ın mali yükümlüklerin yerine getirilmemesini gerekçe göstererek böyle bir karar aldığını anlatan İde, birçok kanalın kendilerinin durumunda olduğunu vurguladı. İde, sözlerini şöyle sürdürdü: “TÜRKSAT’la sözleşmeler yıllık yapılıyor. 2016 için sözleşme yenilememiz gerekiyordu ama sözleşmeyi yenilememiz için 2015’in bütün hesabının kapanması lazımdı. Dolayısıyla, özellikle TÜRKSAT çalışanları için söylüyorum; onlara söyleyecek bir şey yok. Sözleşmenin şartlarını yerine getirmemiz gerekiyordu, getiremedik. Netice itibariyle işin aslı bu. Fakat isteseler bunu halledebilirlerdi. Birçok televizyonun borcu olduğunu biliyoruz. Geçmişe dönük borçları olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla Bengü Türk için, buna rağmen sözleşme imzalandığını da biliyoruz. Bengü Türk için de böyle bir imkan yaratabilirlerdi. Hukuki açıdan ve kâğıt üzerinde haklılar, sözleşme gereği de. Ama o krediyi kullanmadılar, ya da kullandırmadılar diyelim. Bunun kullandırılmaması da bana göre doğal, doğru değil ama doğal. Çünkü muhalif kimliğiyle bilinen bir yer Bengü Türk. Bu anlamda yayınlarının da rahatsız ettiğini biliyorum. Hepimiz de biliyoruz. O imkanı da vermediler. Netice itibariyle de dün 23:59’ da karardı ekran.” 


Bu haberler de ilginizi çekebilir