Milletin aklıyla hiç bu kadar alay edilmemişti

İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi’nin tahliye kararı ‘yok hükmünde’ kabul edildi.

Milletin aklıyla hiç bu kadar alay edilmemişti

İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi’nin Hidayet Karaca ve 62 tutuklu polis hakkında verdiği tahliye kararı ‘yok hükmünde’ kabul edildi.

'TAHLİYE KARARINI YOK SAYARAK BİR HUKUKSUZLUĞA DAHA İMZA ATTILAR'

HSYK’nın hakim Mustafa Başer’in yerine geçici olarak atadığı Hakim Erdoğan Şimşek, Tahliye kararlarını geri çekti ve ‘yok hükmünde’ kararı verdi. Şimşek, geçtiğimiz HSYK seçimlerinde iktidara yakın Yargıda Birlik Platformu’nu desteklemişti. HSYK, önceki gün jet hızıyla toplanarak tahliyelere karar veren 32. Asliye Ceza Mahkemesi’nin hakimi Mustafa Başer’i açığa almıştı.

HANİ 32. MAHKEME YETKİSİZDİ!

Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığı ise mahkemeye başvurup tahliye kararlarının yok sayılmasını istedi. Yeni atanan hakim Erdoğan Şimşek talepleri kabul etti. Geçici hâkimin jet hızıyla verdiği karara dayanak olarak geçtiğimiz şubat ayında Adalet Bakanlığı tarafından İstanbul Adliyesi’ndeki asliye ceza mahkemelerine gönderilen ve yasalara aykırı bir şekilde mahkemelere talimat verir nitelikte olduğu ortaya çıkan yazı gösterildi. İlk günden bu yana ‘Yok hükmünde’ denilen tahliye kararlarının geri çekilmesi de ‘karar yok hükmünde’ iddiası ile çelişti.

ZAMAN
<< Önceki Haber Milletin aklıyla hiç bu kadar alay edilmemişti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER