Milletvekili Köksal: Şeker Fabrikasını da hurda fiyatına satacak mısınız?


CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Genel Kurulu'nda Afyonkarahisar'da bulunan şeker fabrikasının SEKA gibi hurda fiyatına satılıp satılmayacağını sordu.

Köksal, Afyonkarahisar'daki SEKA'nın 2003 yılında Albayrak gurubuna hurda fiyatına satıldığını hatırlattı. CHP'li vekil, "AKP, kendinden önceki hükümetlerin bir çivi bile çakmadığını iddia ediyor. Çivi bile çakmadığını iddia ettikleri hükümetler 1981 yılında Türkiye'nin ilk ve tek alkoloid fabrikası olan Bolvadin Alkoloid Fabrikasını kurdu. 1978 yılında SEKA'yı kurdu. Peki, siz ne yaptınız? 2003 yılında Albayrak Grubuna SEKA'yı sattınız, tıpkı diğer işletmeler gibi, hem de hurda fiyatına. Şimdi, kendinden önceki hükümetlerin çivi çakmadığını iddia eden AKP, 1977 yılında kurulmuş olan Afyon Şeker Fabrikasını acaba Albayraklara satılan SEKA gibi yine hurda fiyatına satacak mı?" dedi.

Köksal, özelleştirme olmayacaksa şeker fabrikasının gelişmesi ve ilerlemesi için bütçeden bir ödenek ayrılıp ayrılmayacağını sordu.

"DİNAR'DAKİ TOKİ KONUTLARI MAĞDUR EDİYOR"

Burcu Köksal, Maliye Bakanı Naci Ağbal'a da Dinar'daki Toplu Konut İdaresi konutları ile ilgili soru yöneltti. Burcu Köksal, "Afyonkarahisar ili Dinar ilçesinde, kentsel dönüşüm kapsamında, TOKİ tarafından 2010 yılında 110 adet konut 2+1 daire şeklinde yapılmaya başlandı. Bu konutlara dar gelirli yurttaşlarımız için yapım sözü verilerek başlandı ve dar gelirli yurttaşlarımıza 45 bin 600 lira gibi bir bedelle satılacağı sözü verildi. Fakat 2014 yılında tamamlanan bu 110 adet konutun dar gelirli yurttaşlarımıza yaklaşık 65 bin liradan satılacağı söylendi ve onların her türlü itirazına rağmen 'Alırsanız alırsınız, eğer almıyorsanız bu konutlar size verilmeyecek' şeklinde beyanda bulunuldu." dedi.

CHP'li vekil, vatandaşlarını dar gelirli olduklarını belgeleyip TOKİ'ye iletmelerine rağmen mağduriyetlerin giderilmediğini sözlerine ekledi.Milletvekili-Koksal-Seker-Fabrikasini-da-hurda-fiyatina-satacak-misiniz-1968987.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Milletvekili Köksal: Şeker Fabrikasını da hurda fiyatına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER