Milli atlet Mustafa Küçük'ün yeni hedefi olimpiyat madalyası

Milli atlet Mustafa Küçük'ün yeni hedefi olimpiyat madalyası

Katar'daki Dünya Bedensel Engelliler Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden görme engelli atlet Mustafa Küçük yeni hedef olarak olimpiyat madalyasını belirledi.

Elde ettiği yurtiçi ve yurtdışı başarılarıyla Bursa'nın gururu olan Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi 2. sınıf öğrencisi görme engelli milli atlet Mustafa Küçük (31), Katar'ın Başkenti Doha'da Uluslararası IPC (Paralimpik Comitesi) tarafından düzenlenen Dünya Bedensel Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmenin sevincini yaşıyor.

Şampiyonada T 13 kategorisinde yarışan milli atlet, 200 metre yarışında serisinde üçüncü oldu. İlk iki dereceyi alan sporcuların finale çıktığı yarışmada, kendisinin bu yılki en iyi derecesini yapan Küçük, gelecekte elde edeceği başarılarının sinyalini verdi.

Aynı zamanda Uludağ Üniversitesi Bilgi İşlem merkezinde çalışan Küçük, 2016'da Brezilya'nın Rio kentinde yapılacak Paralimpik Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etmek istediğini söyledi.

Haziran ve Temmuz aylarında Yunanistan ve İtalya'daki yarışmalarda 100 ve 200 metrelerde Avrupa şampiyonlukları elde ettiğini hatırlatan başarılı sporcu Mustafa Küçük, Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Aygün Akça gözetiminde çalışmalarını sürdürüyor.

Hem yurtiçi, hem yurtdışındaki yarışmalarda Bursa ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için çalışan Mustafa Küçük, "Katar'da ki yarışmada finale çıkamadım ama 200 metre kategorisinde bu yılki en iyi derecemi yaptım. 2016 yılında da Rio Olimpiyatları öncesinde birçok yarışma var. Bu şampiyonalarda da derecemi geliştirmeye ve madalya almaya çalışacağım. Ancak benim asıl hedefim olimpiyat madalyasını boynuma takmak. Bu gururu yaşamak ve ülkeme de bu gururu yaşatmak istiyorum." dedi.

SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DEKANI CENK AYDIN: DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cenk Aydın da, öğrencileri olan milli atlet Mustafa Küçük ile bir kez daha gururlandıklarını belirterek, "Milli atletimiz, finale çıkamamasına rağmen, 200 metre serisinde derecesini geliştirdi. Birçok yurtiçi ve yurt dışı başarısı var. Ancak, sporcumuzun daha çok başarılara imza atacağına inanıyoruz. Okul olarak her zaman desteğimiz yanında olacak. Elde ettiği başarılar ülkemize ve Bursamıza gurur yaşatıyor. Kendisini kutluyorum." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Milli atlet Mustafa Küçük'ün yeni hedefi olimpiyat madalyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER