Milli Görüş'ün öncü ismi hayatını kaybetti


Milli Görüş hareketinin öncü isimlerinden ve Necmettin Erbakan'ın yol arkadaşlarından Fehim Adak, hayatını kaybetti. Adak, bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

Milli Gazete'nin haberine göre, Fehim Adak'ın cenazesi bugün ikindi vaktinde Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde kılınacak namazın ardından Ankara Bağlum'da defnedilecek.

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ün de iştirak edeceği cenazeye Genel Başkan Mustafa Kamalak'ın da Kırşehir'deki programını yarıda keserek katılacağı öğrenildi.

Eski Devlet Bakanlarından Teoman Rıza Güneri ?de haberi Twitter hesabından duyurarak Milli görüş camiasına başsağlığı diledi. Güneri, mesajında, "İnna lillah ve inna ileyhi raciun.Milli Görüş davasının dev çınarı Fehim Adak Abiye Allah'tan CC rahmet, sevenlerine sabr-ı Cemil diliyorum." dedi.

FEHİM ADAK KİMDİR?

Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın yol arkadaşlarından Fehim Adak 1931 yılında Mardin'de doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'ni bitirdi.
Mardin İI Bayındırlık Müdürlüğü, DSİ Diyarbakır Bölge Müdürlüğü, DSİ Ankara Murakabe Müşavere Kurulu Üyeliği, 4.(XV), 5.(XVI), XX. ve XXI. Dönem Mardin Milletvekilliği ile Ticaret, Bayındırlık, Gıda Tarım ve Hayvancılık ve Devlet Bakanlıkları yaptı.
Evli ve 6 çocuk babasıdır. CİHAN
<< Önceki Haber Milli Görüş'ün öncü ismi hayatını kaybetti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER