Milli güreşçi toprağa verildi

ANKARA’da trafik kazasında yaşamını yitiren Aski Spor Kulübü'nün milli güreşçisi ve Gençler Avrupa Şampiyonu 24 yaşındaki Ömer Uzan, memleketi Çorum'da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Milli güreşçi toprağa verildi

Ankara'da dün gece otomobiliyle virajda direğe çarparak yaşamını yitiren milli güreşçi Ömer Uzan'ın cenazesi sabah saatlerinde karayoluyla memleketi Çorum'un Sungurlu İlçesi'ne getirildi. Sungurlu Devlet Hastanesi morguna konulan cenaze, ikindi namazından önce ilçeye bağlı Arifegazili Köyü'ne götürüldü. Uzan'ın cenazesi helallik alınması için ilk olarak babaevine getirildi. Helallik alınması sırasında babası 56 yaşındaki Osman Uzan, annesi 48 yaşındaki Sultan Uzan ve kız kardeşi 27 yaşındaki Fadime Uzan fenalık geçirdi.

Helallik alındıktan sonra köy camisine götürülen Uzan'ın cenazesi, ikindi üzeri kılınan namazın ardından köy mezarlığında toprağa verildi. 

Cenaze törenine Uzan'ın ailesi ve akrabalarının yanı sıra Sungurlu Kaymakamı Mithat Gözen, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Güreş İl Temsilcisi Hüseyin Teke, Güreş Federasyonu yetkilileri, ASKİ Spor Kulübü, TEDAŞ Spor Kulübü, Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün yönetici ve sporcuları, milli sporcular Taha Akgül ve Rıza Kayaalp'in yanı sıra Güreş Milli Takımı sporcuları ile vatandaşlar katıldı. 

Ömer Uzan, Sırbistan'ın Zrenjanin kentinde 2011'de düzenlenen 'Gençler Avrupa Şampiyonası'nda serbest stilde mücadele etmiş ve 60 kiloda Avrupa Şampiyonu olmuştu.

<< Önceki Haber Milli güreşçi toprağa verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER