'Milli İçeçeğimiz ayrandır' diyerek festival bastılar
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Aralık 14 2015
Paylaş
X Post
Adana'daki 'Kebap ve Şalgam Festivali'ne saldıranlar adliyeye sevk edildi.

Adana'da binlerce kişinin katıldığı 'Kebap ve Şalgam Festivali'ni basıp silahla ateş eden, masalara sopa ve döner bıçağı ile vurarak kaçan aynı aileden Cumali Pamuk (32), Ömer Pakut (30), Sadık Pamuk (24), Mehmet Pamuk (35) ile Hakan Yarımtaş (25) ve Aykut Yarımtaş (22), 'genel güvenliği tehlikeye sokmak ve meksun mahalde silah kullanmak' suçlarından adliyeye sevk edildi.
Sağlık kontrolü için Adli Tıp Birimi'ne getirilen şüpheliler, eylemi kendi başlarına hareket ederek gerçekleştirdiklerini festivalde ibadethanelere saygısızlık yapıldığını ileri sürdü. Şüpheliler, gazetecilere "Her gün askerimiz, polisimiz şehit edilirken festival mi düzenlenir? Bizim milli içeceğimiz ayrandır" diye bağırdı.

Bazılarının 'adi suç' olarak adlandırılan yaralamadan suç kaydı olduğu saptanan baskıncılar sağlık kontrolünün ardırdan 'genel güvenliği tehlikeye sokmak ve meskun mahalde silah kullanmak' suçlarından adliyeye sevk edildi.
Sarıyakup Mahallesi'ndeki tarihi Kazancılar Çarşısı ile Büyüksaat Kulesi'nin bulunduğu Ali Münif Yeğenağa Caddesi'nde geçtiğimiz cumartesi günü düzenlenen ve sosyal medya üzerinden toplanan binlerce Adanalı'nın katıldığı Şalgam-Kebap Festivali'nin yapıldığı alana giren saldırganlar, pompalı tüfek ile havaya ateş açıp, döner bıçakları ve sopalarla masa ve sandalyeleri tahrip etmiş 'Burada rakı içirmeyiz' diye bağırmışlardı.

SAYFALARINDA PAYLAŞTIKLARI ŞAŞIRTTI
Kebap-Şalgam festivaline katılanların üzerine pompalı tüfekle ateş açıp bıçak ve sopalarla saldıran 6 ş
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Basın derneklerinden AB'ye vize eleştirisi: Türk gazeteciler sınırlanıyor2.Husiler savaşa dahil oldu: Yemen'den İsrail'e füze saldırısı3.Dikkat: İlacı böyle içiyorsanız sizi öldürebilir!4.AKP iktidarında Anayasal haklar ayaklar altında: 84 bin ihlal kararı verildi...5.Vizesiz Avrupa’nın yolu 'terör tanımı'nın değişmesinden geçiyor: Kritik davalar doğrudan etkileniyor

HARUN TOKAK

ŞERİF ALİ TEKALAN

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

ORHAN KESKİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Basın derneklerinden AB'ye vize eleştirisi: Türk g...

Husiler savaşa dahil oldu: Yemen'den İsrail'e füze...

Dikkat: İlacı böyle içiyorsanız sizi öldürebilir!

AKP iktidarında Anayasal haklar ayaklar altında: ...

Vizesiz Avrupa’nın yolu 'terör tanımı'nın değişmes...







