Milli İttifak, Avrupa’dan dokuz adayla seçime katılıyor

Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi’nin kurduğu Milli İttifak, Avrupa’dan dokuz adayla seçime katılıyor.

Milli İttifak, Avrupa’dan dokuz adayla seçime katılıyor

Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi’nin kurduğu Milli İttifak, Almanya’da, Avrupa adaylarını tanıttığı basın toplantısında, pasaport ve resmi evrak harçlarından, askerliğe kadar birçok konuda Avrupalı vatandaşlara vaatlerde bulundu. Münih adayı Abdussamed Temel ise devletin rant üretme ve dağıtma aracı olmaktan çıkartacakları sözünü verdi. 

Milli İttifak adı altında bir araya gelen Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Saadet Partisi (SP), 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlere hazırlık çerçevesinde, Almanya’nın Mörfelden-Walldorf kentinde düzenlenen programda Avrupa adaylarını tanıttı. Avrupa’dan Milli İttifak, SP kontenjanından dört, BBP kontenjanından ise beş olmak üzere toplam dokuz adayla seçime katılıyor. 

Buna göre, Almanya’dan Altan Aras, Abdussamed Temel, Adem Karaca ve Binat Doğan, Avusturya’dan Metin Türkoğlu ve Hikmet Karaca, Fransa’dan Halit Kuş ve Mehmet Baloğlu, İsviçre’den Cumali Akça Milli İttifak tarafından Avrupa’dan aday olarak gösterildi.

10 BİN AVRUPALI EĞİTİMLİ GENÇ, TÜRKİYE İŞ PİYASASINA KAZANDIRILACAK

Milli İttifak’ın Avrupa’daki vatandaşlara yönelik vaatlerini dile getiren Fransa adayı Mehmet Baloğlu "Türkiye’deki sosyal güvenlik hakları kolaylaştırılacak ve emeklilik işlemleri hak kaybı olmadan verilecektir." dedi. Pasaport ve resmi evraklardan harçları kaldıracaklarını söyleyen Baloğlu, Türkiye’ye en az bir kez gümrüksüz araç getirebilme imkanını sağlayacaklarını açıkladı. 

Baloğlu, Türkiye ile aidiyetlerini güçlendirmek, dil, din ve kültürlerini geliştirmek amacıyla beş yıl içerisinde 100 bin gence yönelik bütün masrafları devlet tarafından karşılanmak üzere Türkiye’de kültürel programlar düzenleneceğini de ifade etti. Fransa adayı, teknoloji transferini sağlama adına ise Avrupa’da teknik bölümlerden mezun olan 10 bin genci, Türkiye’nin iş piyasasına kazandıracaklarını bildirdi. 

YOLSUZLUK SALGIN BİR HASTALIK

Milli İttifak’ın iktidara geldiğinde ilk yapacağı işlerden birinin askerlik ücretlerini tamamen kaldırılması olacağı müjdesini veren Baloğlu, bir sonraki seçimde Avrupa’nın bir seçim bölgesi haline getirileceğini ve Avrupa adayları olarak seçmenlerin karşılarına çıkacaklarını belirtti. Aday tanıtım toplantısında konuşan Almanya adayı Abdussamed Temel insan merkezli bir siyaset anlayışıyla, önce ahlak ve maneviyat meselelerini ele alacaklarını belirtirken, ülkede sosyal barışı ve kardeşliği tesis edeceklerini vurguladı. 

Yolsuzluğun salgın hastalık olduğunu altını çizen Temel, devletin rant üretme ve dağıtma aracı olmaktan çıkartacakları sözünü verdi.
<< Önceki Haber Milli İttifak, Avrupa’dan dokuz adayla seçime katılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER