Milli İttifak İzmir adaylarını tanıttı


Milli İttifak İzmir adaylarının tanıtıldığı toplantıda konuşan BBP eski Genel Başkanı Mustafa Destici, "1 milyon 700 bin kamuda çalışan taşeron işçimizi aynı yıl kadroya alacağız" derken, SP Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak ise "İşçilerimize zehir edilen 1 Mayıs Bayramı 'matem' olarak kutlansa herhalde daha uygun düşer" ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi (SP) ile Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) oluşturduğu 'Milli İttifak', İzmir 1. bölge ve 2. bölge milletvekili adayları, Kamalak ve Destici'nin de katılımıyla İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda partililere tanıtıldı. Destici ve Kamalak, partililer tarafından Fuar Lozan Kapısı'nda mehteran takımıyla karşılandı. Partililer, 'Muhsin Bozkurt, Mücahit Erbakan', 'Milli ittifak barajları yıkacak' sloganları attı.

Toplantıda konuşan BBP eski lideri Mustafa Destici, "Allah'ın izniyle bizler, ihlas ve samimiyet üzerine, inandığımız değerler adına, ülkemiz adına, milletimiz adına, vatanımız adına, bayrağımız, ezanımız adına ihlas, samimiyet ve adalet zemininde bir araya geldik. Bizler, Milli İttifak olarak bir seçim beyannamesi açıkladık ve bu beyannamede milletimizin yoksulluğuna da, işsizliğine de son vereceğiz dedik. Açık ve net olarak milletimize söz veriyoruz. Siz de Milli İttifak'ın mensupları olarak aynen burada söylediklerimizi, seçim beyannamemizde açıkladıklarımızı göğsünüzü gere gere millete söyleyin. Çünkü biz ne söylediysek yaparız Allah'ın izniyle. Yapamayacağımız hiçbir vaatte bulunmayız. Çünkü biz siyaseti sadece oy almak için yapmıyoruz, biz siyaseti Allah'ın rızasını kazanmak için yapıyoruz. Onu kazandık mı yeter bize" şeklinde konuştu.

Kamuda çalışan bütün taşeron işçileri kadroya geçireceklerinin altını çizen Destici, "Kamuda çalışan bütün taşeron işçilerimizi kadroya geçireceğiz. Bugün Başbakan açıklıyor; 6 bin 700 tane karayolları işçisine kadro vermişler. Sanki kendileri lütuf etmiş gibi açıklıyor. 1 milyon 700 binde 6 bin 700. Onu da niye verdiler? İşçiler mahkemeye gitti. Sendika 2 yıldır mahkeme kapılarında mücadele etti. Ve sen mahkeme kararını uyguluyorsun. Sen vermedin. Bunu da milletimizin bilmesi lazım. Ama biz ne işçimizi, ne işçimizin sendikasını mahkeme kapılarında süründürmeyeceğiz. 1 milyon 700 bin devlette çalışan taşeron işçiyi aynı yıl kadroya alacağız Allah'ın izniyle" diye konuştu.

KAMALAK: 1 MAYIS MATEM OLARAK KUTLANSIN

Aday tanıtım toplantısında konuşan SP Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak ise "Yasaklar için değil, özgürlükler için geliyoruz. Muhatabımız kim olursa olsun, onlar için geliyoruz. Bugün bildiğiniz gibi işçi bayramı. 1 Mayıs aslında bugünü bayram olarak değil de 'matem' olarak kutlasak kanaatimce daha uygun düşer. 6 milyon gencim işsiz. Çalışan gözüken 6 milyon insanım aç, tam anlamıyla yarı aç. Açlık sınırının bin 450 lira olduğu bir ülkede asgari ücretin 949 lira olarak ilan edilmesi hangi akla sığabilir, hangi dine sığabilir, hangi vicdana sığabilir? Hukuk devletinin neresine konabilir. işçilerimize zehir edilen 1 Mayıs Bayramı matem olarak kutlansa herhalde daha uygun düşer. Milli İttifak yeni bir dünya kuracak inşallah. Asıl mesele iktisat alanındadır. Üreten bir ekonomi tüketen bir ekonomi değil." ifadelerini kullandı.

MİLLİ İTTİFAK'IN İZMİR ADAYLARI:

İzmir 1 - 1 Ahmet Gürhan / İş Adamı
İzmir 1 - 2 Turhan Tutumlu / Avukat
İzmir 1 - 3 Emin Göktaş / İş Adamı
İzmir 1 - 4 Selçuk Kavuşan / Reklamcı
İzmir 1 - 5 Zemzem Yıldız / Ev Hanımı
İzmir 1 - 6 Cemal Arıkan / İktisatçı
İzmir 1 - 7 Serkan Uyar / Mühendis
İzmir 1 - 8 Mümin Baştürk / Sosyolog
İzmir 1 - 9 Mustafa Eser / Serbest
İzmir 1 - 10 Mehmet Bozbey / Emekli
İzmir 1 - 11 Cavit Babur İlk / İşadamı
İzmir 1 - 12 Mustafa Çağlar / Tekniker
İzmir 1 - 13 Nazile Şanal / Ev Hanımı

İzmir 2 - 1 Bayram Sakartepe / Avukat
İzmir 2 - 2 Yaşar Biçinci / Mali Müşavir
İzmir 2 - 3 Cenk Kılıç / İşadamı
İzmir 2 - 4 Arif Gemici / İşadamı
İzmir 2 - 5 Suna Canıtez / Ev Hanımı
İzmir 2 - 6 Fahretdin Saç / Esnaf
İzmir 2 - 7 Vedat Kolukısa /avukat
İzmir 2 - 8 Sezai Özcan / Kimyager
İzmir 2 - 9 Orhan Yıldırım / Tüccar
İzmir 2 - 10 Menderes Bozkurt / Esnaf
İzmir 2 - 11 Murat Zahran / Tüccar
İzmir 2 - 12 Ali Koyugölge / Reklamcı
İzmir 2 - 13 İmdat Sedat Fidan / Laborant CİHAN
<< Önceki Haber Milli İttifak İzmir adaylarını tanıttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER