Milli Savunma Bakanı Yılmaz: Güvenliğe tehdit oluşunca buna cevap verilir


Milli Savunma Bakanı İsmet, PYD-PKK'nın Minak Havalimanı'ndan çıkıp Azez ve çevresini terk edene kadar toplu atışlarının sürdürülme kararı alındığını açıkladı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Milli Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve Akaryakıt İkmal ve NATO Pol Tesisleri İşletmesi Başkanlığı 2016 yıl bütçe, Kesin hesap ve Sayıştay Raporları görüşülmeye başlandı. AK Parti Isparta Milletvekili Sadi Süreyya Bilgiç başkanlığında toplanan komisyonda görüşmelere Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın sunumuyla başladı.

Komisyon üyesi milletvekilleri sınır bölgelerimizde yaşanan olaylarla ilgili bilgi istedi. Yılmaz, bölgemizdeki son gelişmelerle ilgili açıklama yaptı.

Kilis bölgesinde Demirışık Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde Türkiye topraklarını PYD-PKK unsurları tarafından havan topu atıldığını belirten Yılmaz, "Angajman kuralları çerçevesinde ülkemize doğru bir atış yapıldığında buna gereği ve misli ile şekilde karşılık verilmektedir. Hatta caydırıcı şekilde karşılık verilmekte. Ülkemize saldırı havan mermisi gelmesi üzerine Maranas, Hicarnas, Minak Havalimanı Telrifat ve Şavarikat bölgelerinde tespit edilen unsurlara karşı fırtına bataryası ile atış yapılmıştır. Minak havalimanı ve Marana bölgesinde bu unsurlara karşı yapılan bir karşılık verme söz konusudur. Azez bölgesinde de saldırı hazırlığında olan unsurlarla ilgili istihbarat bilgileri var. Bir hazırlık yapılıyor diye." diye konuştu.

PYD-PKK'nın Minak Havalimanı'ndan çıkış Azez ve çevresini terk edene kadar toplu atışlarının sürdürülme kararı alındığını belirten Yılmaz, "Bunu başbakanımızda söyledi. ABD Dışişleri bakanlığı sözcüsü tarafından Türkiye'ye top atışlarına son verilmesi ancak diğer PYD'ye veya oradakilere bu alanı fırsat bilip yeni bir alan kazanmamasına sebep vermemesi. Bu neden burada her alan kazanması Türkiye'ye ilave göç demektir. En son NATO Savunma Bakanları toplantısı yapıldı. Ülkelere savaş ilanı eskiden silahla atış oluyordu. Şimdi siper saldırı bile savaş nedeni sayılıyor. Göç baskısı yasadışı göçte gerek Türkiye'nin istikrarına bir tehdik gerekse Avrupa'nın istikrarına bir tehdit. NATO Ege'ye bizimde içinde bulunduğumuz bir komisyon tarafından gemi gönderme kararı. Alan kazanırsanız göçede teşvik edersiniz. Bu göçün Türkiye'ye 2,5 milyondan fazla göç kabul etmiş. Bu göç sadece sığınmak zorunda kalanlara da değil bir saha temizleme var bir etnik arındırma var. Herkes yerinde durursa Türkiye kendiliğinden bir şey yapmaz ama ilave bir kazanımın Türkiye'nin güvenliğine bir tehdit oluşturduğunda Türkiye buna gerekli karşılığı cevabı verir. Bugünde Kilis Demirışık'a yine havan mermisi düştü. Bugün Minak Havalimanı, Telrıfat ve Savrikat Bölgelerinde de Akçabağlar bölgesinden fırtına bataryası ile ateş yapılmıştır." şeklinde konuştu.

Vekillerin herhangi bir can kaybı var mı sorusuna Yılmaz, "Bizim tarafımızda can kaybı yok. Karşı tarafı bilemiyoruz." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Milli Savunma Bakanı Yılmaz: Güvenliğe tehdit oluşunca... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER