İşte yeni Korona yasakları

22 günde Koranavirüs vak'a sayısının 21 bine ulaştığı Türkiye'de yeni tedbirler yürürlüğe girdi. 65 yaş ve üzerindekiler için getirilen sokağa çıkma yasağı 4 Nisan Cumartesi saat 00:01'den itibaren 20 yaş ve altındakiler (1 Ocak 2000 ve daha sonra doğanlar) için de geçerli olacak. Pazar yeri ve marketlerde maske takmak da mecburi hâle geldi.

SHABER3.COM

SAMANYOLUHABER- Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı yeni tedbirler aldıklarını söyledi. 

Erdoğan'ın açıkladığı tedbirler şu şekildi: 

*Bu gece itibarıyla 30 büyükşehir ile akciğer rahatsızlıkların sık görüldüğü Zonguldak araç giriş-çıkışına kapatıldı. 

*Bu şehirlere gıda, ilaç ve temizlik malzemesi gibi zorunlu ihtiyaç malzemeleri taşıyan araçların dışında giriş-çıkış yapılamayacak. 

*Ülke içinde yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçların transit geçişleri devam edecek. 

*30 büyükşehir ile Zonguldak'ta araç-giriş çıkış yasağı ilk etapta 15 gün süreyle uygulayanacak. Yalova, Karaman, Osmaniye ve Adıyaman gibi büyükşehirlerin ortasında kalan iller de fiilen tecrit altına alınmış oldu.

PAZAR YERLERİ VE MARKETLERDE MASKE TAKMAK MECBURİ

*Daha önce 65 yaş üzerine uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasını 20 yaş altı için de getirildi. 4 Nisan 2020 gece yarısından itibaren 1 Ocak 2000 ve üstü doğum tarihli olanlar sokağa çıkamayacak. 

*Yarından itibaren pazar yerleri ve marketler gibi insanların toplu şekilde bulunduğu tüm alanlarda herkesin maske takması zorunlu olacak. 

*İkazlara uymayarak aksi davranışlar sergileyenlere gereken idari ve adli cezalar uygulanacak. 

*Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele ederken virüs kapan ve önceki gün hayatını kaybeden Prof. Cemil Taşçıoğlu'nun ismi Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'ne verilecek.
<< Önceki Haber İşte yeni Korona yasakları Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER