Milliler yine ince hesaplara başladı

Euro 2016’da bir türlü puan kazanamayan A Milli Takımımız'ın, gruplardan çıkabilmesi yine çok ince matematik hesaplarına kaldı.

Milli Takım kendileri için hazırlanan klibi izledi

Video: Arşiv

Yarına Bakış'tan Bülent Saygıner'in haberine göre Türkiye, büyük beklentilerle gittiği Fransa’da Hırvatistan’a 1-0, İspanya’ya 3-0 yenilerek sıfır çekti. Averajımız eksi dört. Şimdi gözler yarın oynayacağımız Çek Cumhuriyeti maçına çevrildi. En iyi üçüncüler arasına girip yolumuza devam etmek için Çekleri yenmemiz gerekiyor; hem de mümkün olduğu kadar farklı. Tabii sadece yenmemiz yetmiyor. Başka şartların da yerine gelmesi gerekiyor. İşte muhtemel senaryolar:

A Grubu’nda Fransa ve İsviçre yoluna devam etmeyi garantiledi. Türkiye için bu grupta Romanya-Arnavutluk maçının berabere bitmesi gerekiyor. Bu grupta son maçlar dün gece oynandı. Romanya galip gelirse 4 puanla Türkiye’yi geride bırakıyor. Arnavutluk kazanırsa averaj hesapları yapacağız.

B Grubu’nda averajı sıfır olan Slovakya’nın İngiltere’ye farklı yenilmesi, Galler’in ise Rusya’ya yenilmemesi gerekiyor. Bu durumda Slovakya 3 puanda kalacak. Sonucu averaj belirleyecek.

C Grubu’nda Almanya ve Polonya yoluna devam etmeyi garantiledi. Bizim gözümüz Almanya-Kuzey İrlanda maçında olacak. 3 puanlı Kuzey İrlanda’nın Almanya’ya yenilmesi yetmiyor, farklı mağlup olması lazım. Kuzey İrlanda +1 averajla Almanya karşısına çıkacak. Bir beraberlikle en iyi üçüncüler arasına adını yazdıracak.

E Grubu’nda İtalya lider olarak gruptan çıkmayı garantiledi. Türkiye’nin yoluna devam etmesi için son maçlarda İtalya’nın İrlanda’yı yenmesi, Belçika’nın da İsveç’e yenilmemesi gerekiyor. Bu durumda hem İsveç hem de İrlanda en fazla 2 puan toplamış olacak. Türkiye Çekleri yendiğinde bu grubun üçüncüsü geride kalacak.

F Grubu’nda en rahat, 4 puanlı Macarlar. İzlanda, Portekiz ve Avusturya’nın yoluna devam etme şansı bulunuyor. Bizim için en iyi senaryo, Macaristan’ın Portekiz’i yenmesi. Portekiz, Macaristan’ı, İzlanda’da da Avusturya’yı yenerse, bu gruptan bir takımı geride bırakamayacağız. Maçlardan biri berabere biterse bu grubun üçüncüsüyle averaj hesapları yapacağız. Puanların eşit olması halinde spotumuzdaki şartlara bakılacak.
<< Önceki Haber Milliler yine ince hesaplara başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER