Milliyetçi işadamlarına nefret operasyonu

Adana ekonomisine yön veren işadamlarına yönelik düzenlenen sözde paralel operasyonunun Havuz medyasının ‘Adana’nın Parsadan’ı diye haber yaptığı Tamer Barış Terkeşli’nin iftiralarıyla gerçekleştirildiği iddia edildi. Operasyonda gözaltına alınan işadamları, milliyetçi kimlikleriyle dikkat çekiyor.

Nefret operasyonlarında bu görüntüler yaşanıyor

BABASI MHP’NİN ÖNDE GELEN İSMİ

12 ilde hayırseverlere yönelik düzenlenen operasyonda hakkında gözaltı kararı çıkarılan 66 kişinin yarısından fazlası gözaltına alındı. Operasyonda Türkiye’nin en önde gelen firmalarından Yağmur Mobilya’nın sahibi Yağmur Akküllah, uluslararası müteahhitlik bürosu bulunan Tahir Acaroğlu ile birlikte 66 kişinin evlerine sahurda baskın yapıldı.Gözaltına alınan işadamlarından Yağmur Akküllah, hayırseverliğinin yanında alçak gönüllülüğüyle de biliniyor. Ramazanda işçilerine evinde iftar veren Akküllah, mobilya sektörünün öncü isimlerinden Yağmur Mobilya’nın sahibi. Akküllah’ın babası ise Alparslan Türkeş’in yakın ekibinden. Faruk Akküllah, 

Milliyetçi Hareket Partisi’ne dönüştüren ekipte yer alan önemli bir isim.


SEVİLEN İSİM

Gözaltına alınanlardan Yasin Türkoğlu’ da Adana’nın önemli diş hekimlerinden. Yerel seçimde bağımsız büyükşehir belediye başkan adayı olan Türkoğlu, kampanyanın son günlerinde MHP’nin adayı Hüseyin Sözlü lehine yarıştan çekilmişti. 


OPERASYONA DAYANAK ŞANTAJÇI


Operasyonun dayanağı ise 2011 yılında özel hayatın gizliliği ve şantaj iddiaları ile gözaltına alınmış ve tutuklanmış Tamer Barış Terkeşli. Terkeşli, Sabah gazetesinin ifadesiyle ‘Allah bir dışında tek doğrusu olmayan’ bir isim. Tamer Barış Terkeşli’nin 2011’de örgüt lideri olarak tutuklanmadan önce evinde yapılan aramada ele geçirilen CD ve DVD’lerde işadamlarına ait yatak odası görüntüleri ve özel yazışmalar çıkmıştı.

AĞABEYİ AKP MECLİS ÜYESİ

Operasyonda AKP’li belediye meclis üyesi İlyas Karabulut’un abisi Hüseyin Karabulut da gözaltına alındı. İlyas Karabulut’un abisi de mobilya sektöründe şehrin en önemli markalarından Karabulut Mobilya’nın sahibi.
arasında sayılıyor. 

GAZİANTEP'TE 3 EDİRNE'DE 2 TUTUKLAMA

Gaziantep ve Edirne’de sözde paralel yapı suçlamasıyla 5 kişi tutuklandı. Gaziantep’te sohbet adı altında ev toplantısı yaptığı ileri sürülen 4 kişiden 3’ü nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Edirne’de ise gözaltına alınan 19 şüpheliden 17’si serbest kalırken, bir öğretmenle bir imam tutuklandı. 

TİCARET SANAYİ ODASI BAŞKANI GÖZALTINDA

Kocaeli'nde nefret operasyonu kapsamında gözaltına alınan Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ ile eskiden bir dershanenin müdürlüğünü yapan C.Ö. ile muhasebeci S.F. dün sağlık kontrolünden geçirildi.

Kaynak: Meydan

<< Önceki Haber Milliyetçi işadamlarına nefret operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER