Milyarderlerin serveti yüzde 19’ arttı... Toplam 9 trilyon dolar

Dünyada milyarderlerin toplam serveti 2017’de yüzde 19 arttı. En çok yeni milyarder çıkaran Çin, bir yılda haftada iki milyarder yarattı.

SHABER3.COM

DW Türkçe’nin haberine göre, dünya genelinde milyarderlerin toplam servetinin tarihi bir artış göstererek 8,9 trilyon dolara ulaştığı açıklandı.

İsviçre Bankası USB ve denetim şirketi PwC tarafından hazırlanan rapora göre geçen yıl 199 kişi milyarderler sınıfına girerken, toplam milyarder sayısı 2 bin 158’e yükseldi.

Çinli milyarderler Amerika’ya meydan okuyor
Milyarder sayısının 2017 yılında 318’den 373’e yükseldiği Çin’de milyarderlerin sahip olduğu toplam servet yüzde 39 artış göstererek 1,12 trilyon dolara ulaştı. Milyarderlerin çoğunluğu teknoloji ve perakende satış sektöründe faaliyet gösteriyor.

Asya’nın, özellikle Çin’in Şenzen bölgesinden çıkan yeni milyarderleri Amerika’nın teknoloji alanındaki ağırlığına meydan okuyor.

Rapora göre 2017’de Çin start-up’lara ayrılan girişim sermayesi fonunu ABD seviyesine çıkardı. Yapay zekaya ilişkin patent başvuruları Amerika kıtasındakinin dört katına çıkarken, blockchain ve kripto ile ilgili patent başvuruları ise üç kat daha fazla oldu.

Amerika kıtasında daha yavaş büyüme
Amerika kıtasının milyarderlerinin serveti ise Çin’e oranla daha yavaş bir büyüme kaydetti. Milyarderlerin toplam serveti yüzde 12’lik artış göstererek 3,6 trilyon dolara erişti. Beş yıl önce senede 87 milyarder yaratan Amerika kıtasında bu sayı 2017 yılında 53’te kaldı.

Paranın değerlenmesi nedeniyle Avrupalı milyarderlerin serveti yüzde 19 oranında büyürken, milyarder sayısı yüzde 4’lük bir artışla 414’e ulaştı.
<< Önceki Haber Milyarderlerin serveti yüzde 19’ arttı... Toplam 9 trilyon... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER