Milyonlarca emekliye şok haber

Türkiye Emekliler Derneği’nin (TÜED) 2000'den önce emekli olanların aylıklarına yapılan intibaktan yararlanması için açılan davanın 5. duruşmasında karar çıktı. Mahkeme, davanın reddine karar verdi.
Ankara 3. İş Mahkemesi’ndeki 5. duruşmaya Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) üyesi İbrahim Avcı vekili Yavuz Dersan katıldı. Davalı taraftan ise duruşmaya katılan olmadı. Kararını açıklayan mahkeme, davanın reddine karar verdi. Davacı tarafın 8 gün içinde kararı temyiz hakkı bulunuyor.
TÜED üyesi İbrahim Avcı, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun ilgili maddesinin iptali için Anayasa Mahkemesine başvurulması talepleriyle dava açmıştı.
İntibak ile ilgili bir davada Ankara 8. İş Mahkemesi’nde görülmüştü. İşçi, Memur ve Bağ-Kur Emeklileri Derneği (İMBED) Başkanı Hamdi Öz’ün açtığı davayı mahkeme, maddenin yasa ile düzenlendiği gerekçesi ile reddetmişti.
Davada kabul kararı çıksaydı 2000 yılı sonrası emekli olanlar yaklaşık 250 TL fazla para alacaktı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

SAFVET SENİH

KEMAL GÜLEN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

TBMM’de güvenlik kontrolü polemiği: Gazetecilere ‘...

CHP’li Kış: Gıda fiyatları 20 yılda 53 kat arttı

Mühimmat deposunda korkutan patlama: 2 ölü

Kılıçdaroğlu kurultay kararını verdi: Tarih açıkla...

Tavukçulardan sonra Akaryakıtçılar topun ağzında: ...






