Milyonlarca hesaba bloke kondu
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ekim 2 2019
Paylaş
X Post
Devlete olan borçlarından dolayı "e-haciz" ismi verilen yöntem ile hacize uğrayan kişi sayısı 3,9 milyona ulaştı.
Bazı bankalar, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı vergi dairelerinin e-haciz uygulamasını hesap sahiplerine kısa mesaj (SMS) ya da e-posta göndererek bildirdi.
Bazı bankalar ise hesap sahiplerine hiç bilgi göndermeden bloke işlemini gerçekleştirmeye başladı. Hesaplarına bloke konulan birçok vatandaş mağdur oldu.
Yeniçağ gazetesi Ankara temsilcisi gazeteci Orhan Uğuroğlu konuyu köşe yazısına taşıdı.
Uğuroğlu yazısında şunları kaydetti:
“Türkiye genelinde sosyal güvenlik kurumu ile vergi daireleri “e-haciz” ya da diğer adıyla “e-kısıt” uygulaması ile vatandaşların banka hesaplarını “bloke” ediyorlar…
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan aldığım bilgiye göre, vergi yapılandırması yapan 2 milyon 879 bin 562 mükellef bir yıl için de 2 taksit ödeyemedi.
Çalışma Bakanlığından aldığım bilgiye göre, SGK borcunu yapılandıran ancak 2 taksit ödeyemeyen 792 bin 350 mükellef hakkını kaybetti.
Milli Eğitim Bakanlığından aldığım bilgiye göre, Kredi Yurtlar Kurumundan (KYK) kredi alan ancak borç taksitlerini ödeyemeyen yaklaşık 217 bin 216 kişi bulunuyor.
Bu durumda toplamda 3 milyon 889 bin 128 kişinin banka hesaplarına Hazine ve Maliye Bakanlığının vergi daireleri ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından “bloke” konulduğunu öğrendim.
Bazı bankalar Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı vergi dairelerinin yaptığı bu uygulamaları hesap sahiplerine SMS ya da mail göndererek duyuruyorlar.
Bazı bankalar ise hesap sahiplerine hiç bilgi göndermiyorlar.
Vergi daireleri de hesaplarını bloke ettikleri vatandaşlara hiçbir mesaj göndererek bilgi vermiyorlar.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kara Kuvvetleri personeline nefret operasyonu: Çok sayıda gözaltı var2.İstanbul'da dehşet: 17 yaşındaki zanlı Fatma Nur öğretmeni sınıfta katletti3.Fatma Nur Öğretmen'in katili tutuklandı!4.Flaş iddia: Suudi Arabistan ve Katar, ülkelerinde saldırı planlayan MOSSAD ajanları yakaladı5.İsrail, Tel Aviv’de iki Türk gazeteciyi gözaltına aldı
6.İsrail ve ABD’den Tahran’da kritik binaya saldırı7.Önce ellerde morluk, şimdi boyunda kızarıklık: Herkes Trump'ın bu görüntüsünü konuşuyor!8.Uzmanından altın hatırlatması: Yeniden yükselişler görülecek9.Katar saldırılar yüzünden küresel şalteri indirdi: Sanayi ve tarım krizi kapıda10.Bu kez tutanakla soydular: Bir skandal daha

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

HARUN TOKAK
ESRA BÜYÜKCOMBAK

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kara Kuvvetleri personeline nefret operasyonu: Çok...

İstanbul'da dehşet: 17 yaşındaki zanlı Fatma Nur ö...

Fatma Nur Öğretmen'in katili tutuklandı!

Flaş iddia: Suudi Arabistan ve Katar, ülkelerinde ...

İsrail, Tel Aviv’de iki Türk gazeteciyi gözaltına ...







