Mimar Ayla Coşkunlar'ın katil zanlısı adliyede

İzmir'in Alsancak Semtindeki evinde yalnız olduğu sırada uğradığı saldırıda ağır yaralanan ve saatler sonra eşi Sabri Coşkunlar tarafından yaralı bulunup kaldırıldığı hastanede ölen mimar Ayla Coşkunlar'ın, İstanbul'da yakalanan katil zanlısı 54 yaşındaki Şıho Candan, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Mimar Ayla Coşkunlar'ın katil zanlısı adliyede

Katil zanlısının, ilk ifadesinde görüntülerdeki kişinin kendisi olduğunu, binaya girdiğini, ancak daireye girmediğini ileri sürdüğü; polisin ayrıntılı soruları karşısında şaşkına dönerek zaman zaman susma hakkını kullandığı öğrenildi. Zanlı Şıho Candan'ın, Ayla Coşkunlar'ın kolundan aldığı iddia edilen altın bilezik ve künyeyi önce hediye ettiği, ardından da bozdurup gezmeye gittiği sevgilisi 36 yaşındaki N.N.L. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
IZMIR'IN ALSANCAK SEMTI'NDEKI EVINDE YALNIZ OLDUGU SIRADA UGRADIGI SALDIRIDA AGIR YARALANAN VE OLAYDAN SAATLER SONRA ESI SABRI COSKUNLAR TARAFINDAN YARALI HALDE BULUNUP KALDIRILDIGI HASTANEDE YASAM SAVASINI KAYBEDEN MIMAR AYLA COSKUNLAR'IN, ISTANBUL'DA YAKALANAN KATIL ZANLISI S.C. (SIHO CANDAN) (54), ISLEMLERININ ARDINDAN ADLIYEYE SEVK EDILDI.(FOTO: IZMIR, <a href='/haberleri/DHA' class='textetiket' title='DHA haberleri'>DHA</a>)

Alsancak Semti'nde geçen 27 Mayıs'ta öğle saatlerinde meydana gelen olayda, mimar 68 yaşındaki Sabri Coşkunlar, bir işi için ayrıldığı evine akşam saatlerinde döndüğünde birinci kattaki kapının ziline bastı. Kendi gibi mimar olan 30 yıllık eşi aynı yaştaki Ayla Coşkunlar kapıyı açmayınca Sabri Coşkunlar, anahtarıyla kapıyı açmaya çalıştı. Ancak başarılı olamayınca alt katta bulunan işyeri çalışanlarından yardım istedi. Merdivenle eve girildiğinde, Ayla Coşkunlar mutfakta kanlar içinde bulundu. Ambulansla hastaneye kaldırılan Ayla Coşkunlar, olaydan 17 gün sonra yaşam savaşını kaybetti.

Talihsiz kadının ailesi ve polisin yaptığı incelemede olayın öğle saatlerinde meydana geldiği, şüphelinin Coşkunlar'ın başını beton zemine vurduğu ve kadının çığlıklarının da alt kattaki işyerine ait güvenlik kamerası tarafından kaydedildiği ortaya çıktı. Otopside ilk bulgulara göre kafa travması sonucu can verdiği belirlenen Coşkunlar, Doğançay Mezarlığı'nda gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

ALTINLARI BOZDURUP GEZMİŞLER

Olayla ilgili soruşturma başlatan İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, evin bulunduğu sokaktaki güvenlik kamerasınca görüntülenen zanlının Şıho Candan olduğunu belirledi. Bölgedeki kameraları mercek altına alan polis, zanlının izlediği güzergahın krokisini çıkarttı. Buna göre otogardan Manisa'ya giden Şıho Candan'ın burada kendisi gibi boşanmış ve bir çocuğu olan sevgilisi N.N.L. ile buluştuğu, ardından da gezmek için Foça, Antalya, Bursa ve İzmir'e gittiği tespit edildi. 

Son olarak Foça'da kalan Şıho Candan'ın İstanbul'a, N.N.L.'nin ise Manisa'ya gittiği belirlendi. Bunun üzerine, polis önce N.N.L.'yi yakaladı. Bir süre yurt dışında da yaşayan N.N.L., sevgilisi Şıho Candan'ın kendisine altın bilezik ve künye hediye ettiğini, daha sonra da bunları bozdurup gezmeye gittiklerini, Foça'dan Manisa'ya geldikten sonra Şıho Candan'ın cinayete karıştığını haberlerden öğrendiğini, ancak polisi aramadığını söyledi. İşlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edilen N.N.L., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KİMLİKLERİN SAHİBİ BULUNDU

Lise mezunu olduğu öğrenilen Şıho Candan'ın poliste suç kaydının bulunmadığı, ancak küçük yaştayken annesini bıçakla yaraladığı ileri sürüldü. İstanbul'un Şişli İlçesi'nde yakalanan Şıho Candan'ın yapılan üst aramasında ele geçirilen ve sokakta bulduğunu söylediği, E.G. adlı kişiye ait 2 kredi kartı, nüfus cüzdanı, sürücü belgesi ve sağlık müdürlüğü tanıtım kartıyla ilgili polis araştırma yaptı. Polisin ulaştığı E.G.'nin cüzdanını kaybettiğini söylediği bildirildi.

"APARTMANA GİRDİM, DAİREYE GİRMEDİM"

Katil zanlısı Şıho Candan'ın ifadesinde, lise mezunu olduğunu, ancak kendisini geliştirdiğini, sürekli gezip kitap okuduğunu, sanatla uğraştığını söyledi. Olayla ilgili sorular üzerine ise iş aradığını, evin bulunduğu sokağa gittiğini, apartmana girdiğini, ancak daireye girmediğini öne sürdü.
IZMIR'IN ALSANCAK SEMTI'NDEKI EVINDE YALNIZ OLDUGU SIRADA UGRADIGI SALDIRIDA AGIR YARALANAN VE OLAYDAN SAATLER SONRA ESI SABRI COSKUNLAR TARAFINDAN YARALI HALDE BULUNUP KALDIRILDIGI HASTANEDE YASAM SAVASINI KAYBEDEN MIMAR AYLA COSKUNLAR'IN, ISTANBUL'DA YAKALANAN KATIL ZANLISI S.C. (SIHO CANDAN) (FOTOGRAFTA), ISLEMLERININ ARDINDAN ADLIYEYE SEVK EDILDI.(FOTO: IZMIR, DHA)

Cinayet işlenen evde bulunan gözlüğün kendisine ait olmadığını ileri süren Şıho Candan, apartmana girerken gözünde bulunan ve güvenlik kamerasınca da tespit edilen gözlüğünü çıkarken cebine koyduğunu söyledi.

Şıho Candan, sevgilisi N.N.L.'ye hediye ettiği, sonra da bozdurup gezmeye gittikleri altın bilezik ve künyenin hatırlatılması üzerine de susma hakkını kullandı. Emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından Şıho Candan, adliyeye sevk edildi.

DHA
<< Önceki Haber Mimar Ayla Coşkunlar'ın katil zanlısı adliyede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER