Mimarlar Coğrafi bilgi Sistemlerini tartıştı

Mimarlar Coğrafi bilgi Sistemlerini tartıştı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Bursa Şubesi her yıl kasım ayının üçüncü çarşambasında kutlanan Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Günü'nde CBS Sempozyumu düzenledi.

Bursa Akademik Odalar (BAOB) Yerleşkesi Oditoryumunda düzenlenen TMMOB'a bağlı oda başkanları, mühendisler ve çeşitli üniversitelerin Harita ve Kadastro Mühendisliği bölümü öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği Sempozyumda CBS'nin ne olduğu, nereye gitmesi gerektiği akademisyenler, Kamuda ve Özel sektörde çalışan sahasında uzman olan Harita ve Kadastro mühendisleri tarafından masaya yatırıldı.

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren HKMO Bursa Şubesi Başkanı Ali Faruk Çolak, CBS çalışmalarının temelinin Türkiye'de ilk olarak Bursa'da atıldığını söyledi. Bursa ve çevre illerde CBS'nin en önemli ayağı olan uçuş haritalarının günümüze kadar güncellenerek geldiğini aktaran Başkan Çolak, "Bu konuda Bursa Büyükşehir Belediye'sine bir kez daha teşekkür ediyorum. CBS konusuna biz de şube olarak bugüne değin çok katkı koyduk ve katkı koymaya da devam edeceğiz." dedi.

'CBS KONGRESİ ELİMİZDEN ALINDI'

TMMOB ve HKMO olarak ilki 2007'de Trabzon'da gerçekleştirilen ve 2 yıldabir çok geniş bir katılım ve kapsamla ele alınan CBS kongrelerine destek verdiklerini aktaran Başkan Çolak, şöyle devam etti: "2015 Ulusal CBS Kongresi TMMOB tarafından şubemize verilmişti. Ancak şube olarak TMMOB'un ruhuna aykırı olan ve demokratik bulmadığımız bir şekilde kongre bizden alınarak HKMO Diyarbakır Şubesi'ne verildi. Şu an ise güvenlik nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Biz HKMO Bursa Şubesi olarak aynı anti demokratik yaklaşımı 2013 yılında da yaşamıştık. Ulusal CBS Kongresi'ni gerçekleştiremediğimiz şehrimizde bugün çok değerli bir katılımız önemli bir sempozyum düzenliyoruz. Etkinliğimize katkı veren Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne, Bursagaz'a, Geoteknik, Litera ve Belmap firmalarına teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

ALTYAPI'DA SENKRONİZASYON SAĞLANMALI

Bursa'da altyapı hizmeti veren birçok önemli firmanın yer aldığını anlatan Çolak "Her firma kendi içinde çalışmasını gerçekleştirip başarı elde edebiliyor ancak bunlar bir araya gelip senkronize olamıyor. Tüm firmalar, kamu kurum ve kuruluşları, çalışmalarını sürekli güncel bilgilerini paylaşır ve senkronizasyon sağlanırsa zaman ve para anlamında şehrimize ve kurumlarımıza büyük fayda sağlanacaktır. Yollara kazma bir kez vurulacak ve asfaltlarımız yamaya dönmeyecektir." diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından CBS günü etkinlikleri kapsamında yapılan sempozyumdaoturum Başkanlığını Prof. Dr. Çetin Cömert'in yaptığı iki oturum gerçekleştirildi. Yrd.Doç. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Cüneyt Taşkesen, Fikri Haşal, Murat Sancak, Yrd.Doç. DrÖzgün Akçay, İbrahim Varol, Bilal Erkek ve Ali Ataman Yüksel sempozyumda sunum yaparak katkı verdiler. CİHAN
<< Önceki Haber Mimarlar Coğrafi bilgi Sistemlerini tartıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER