Mimarlar Odası'ndan Bakırköy Doğumevi arazisinin satışına tepki


Mimarlar Odası, kat karşılığı gelir paylaşımı yöntemiyle ihaleye çıkartılacak eski Bakırköy SSK Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesi arazisinin satışının iptalini istedi. Mimarlar Odası Trakya Bölge Temsilciliği Başkanı Mustafa Fazlıoğlu, "Kamu sağlığı hizmeti veren bu hastaneler, görevleri yok edilerek değerli arsalara dönüştürülüp ayrıcalıklı imar haklarıyla birilerine peşkeş çekiliyor." dedi.

Mimarlar Odası Trakya Bölge Temsilciliği Başkanı Mustafa Fazlıoğlu, TOKİ Emlak Konut GYO tarafından 25 Şubat'ta kat karşılığında gelir paylaşımı yöntemiyle ihaleye çıkartılacak eski Bakırköy SSK Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Satışın iptal edilmesi gerektiğini belirten Fazlıoğlu, "Burası gibi Bakırköy'de, İstanbul'da ve Türkiye'de farklı örnekleri var. Kamusal hizmet alanı olan, kamu sağlığı hizmeti veren bu hastaneler, kamu sağlığı yönünden görevleri yok edilerek değerli arsalara dönüştürülüp imar, ayrıcalıklı imar haklarıyla birilerine peşkeş çekiliyor." dedi. Mimarlar odası olarak hastane arazisinin satılmasını istemediklerini kaydeden Fazlıoğlu, şöyle konuştu: "Hastanenin hastane fonksiyonunu devam ettirmesini, yenilenerek yeni yapıların da hem Bakırköy, hem çevreye gene ilk kurulduğu günden beri doğum evi ve çocuk hastanesi olarak hizmet vermesini istiyoruz."

Hastanenin, kadın doğum ve çocuk hastanesi olarak yıllarca bölge halkına hizmet verdiğini anlatan Fazlıoğlu, şöyle devam etti: "Burası İstanbul'un aynı zamanda çok önemli ihtisas hastanelerinden de bir tanesidir. Bu yönüyle de önemli. Bu hastane 2011 yılında faaliyetine son verilerek taşınıyor. 2013 yılında mülkiyeti TOKİ'ye geçiyor ve 2014 yılında TOKİ buraya ayrıcalıklı bir imar planı hazırlayarak hastane fonksiyonundan çıkartıyor. Ticaret, alışveriş fonksiyonu getirtiliyor."

2011 yılında TOKİ tarafından Halkalı'da yapılan İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne taşınan hastane, mülkiyeti hazine adına kayıtlı iken 26 Mart 2013 tarihinde TOKİ'ye devredildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Mimarlar Odası'ndan Bakırköy Doğumevi arazisinin satışına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER