Minik Bade, karaciğer naklinin yıldönümünü doktor ve hemşireleriyle kutladı


Henüz 20 aylıkken ameliyat masasına yatıp karaciğer nakli olmak zorunda kalan 2,5 yaşındaki Bade Kaya, bunun yıldönümünü hastanede babaanne, anneanne, doktor ve hemşireleriyle kutladı. Minik Bade pastasının mumlarını üflerken herkes, "Sağlıkla nice yıllara." dileğinde bulundu.

Ev hanımı Cemile Türkmen ile turizmci 27 yaşındaki Ali Can Kaya'nın bebeği Bade, 21 Haziran 2013'te İzmir'de dünyaya geldi. Bade'yi karaciğer nakline götüren sürecin başlangıcı ise henüz 1 aylıkken annesinin tırnağını keserken parmağında başlayan kanamanın durmaması oldu. Anne Türkmen, kızını hemen, o dönemde oturdukları Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bir hastaneye götürdü. Burada parmağındaki kanama durdurulmaya çalışılırken bir ay olmasına rağmen hala geçmemiş olan sarılığı da araştırıldı. Sonuca ulaşılamayınca İzmir'e getirildi. Önce Dr. Behçet Çocuk Hastanesi'ne, oradan da Ege Üniversitesi Hastanesi'ne başvuruldu. Doğuştan safra yolları yokluğu (bilier atrezi) teşhisi koyulurken karaciğer nakli gerekeceği söylendi. Nakil için biraz daha büyümesi istenirken zaman kazanabilmek için kasai ameliyatı yapıldı. Bade 20 aylık olduğunda ise nakil için İzmir Kent Hastanesi'ne yatırıldı. Doç. Dr. Murat Kılıç başkanlığındaki ekip tarafından 11 Şubat 2015'te, babasından alınan karaciğer parçası nakledildi. Ameliyattan sonra hızla toparlanıp kısa zamanda taburcu edilen Bade, sağlıklı hayatında bir yılı geride bıraktı.

Ailesi, naklin yapıldığı hastanede Bade'nin hem yeni hayatındaki ilk yaşını kutlamak hem de bu vesileyle doktor ve hemşirelerine teşekkür etmek istedi. Bu özel gününde, anneannesi Cemile Kıran ve babaannesi Nesrin Şambal da yalnız bırakmadı. Büyükannelerinin, doktor ve hemşirelerin alkışları arasında pastasındaki mumları üfledi. Doç. Dr. Kılıç, yaptığı açıklamada, "Nakil olan her hastamız, nakilden sonraki yaşamını ikinci hayat ve nakil oldukları günü yeni doğum günü tarihi olarak kabul ediyor. Onların yeni hayatlarında geride bıraktıkları her yıl, hepimiz için de çok önemli. Çoğu zaman bu doğum günlerini, Bade gibi birlikte kutluyoruz. Onları sağlıklı, mutlu görmek bizleri de çok mutlu ediyor." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Minik Bade, karaciğer naklinin yıldönümünü doktor... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER