Minik öğrenciler, en güzel meyve salatasını yapmak için yarıştı

Minik öğrenciler, en güzel meyve salatasını yapmak için yarıştı

Adana Özel Burç Çukurova Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri arasında 'Meyve Salatası Yarışması' düzenlendi.

Öğrencilerin fen bilimleri dersinde öğrenmiş olduğu vitaminler konusunu pekiştirmek amacıyla fen bilimleri zümresi tarafından düzenlenen etkinlikte, Burçlu öğrenciler hangi meyvede, hangi vitaminin olduğunu hazırlamış oldukları meyve salatası ile anlattı.

Derste öğrenmiş oldukları bilgileri hazırlamış oldukları meyve salatası pekiştiren Burçlu öğrenciler, ayrıca yaptıkları sunumlarla kendilerini ifade edebilme kabiliyetlerini de geliştirme fırsatı buldu. Salatalarda tüm vitamin gruplarını aynı tabakta toplamaya çalışan Burçlu öğrenciler, ayrıca salata tabağına hoş bir görsellik vermek için tüm hünerlerini ortaya koydu.

Bu arada okul yönetimi tarafından belirlenen jüri üyeleri, öğrencilerin hazırlamış oldukları meyve salatalarını tek tek inceleyip, öğrencilerin sunumlarını dinledikten sonra değerlendirmelerini yaptı. Dereceye giren Azra Kıvrak, Hayrun Nisa Gökçe, Elif Neva Orakcı ve Zeynep Sıla Gül sürpriz hediyelerin sahipleri oldu. Etkinlik sonunda Burçlu öğrenciler, fen bilimleri dersinde öğrenmiş oldukları 'vitaminler' konusunu eğlence dolu etkinlikle pekiştirdiklerini söyledi.

Eğitimi sadece teorik ders olarak görmediklerini belirten Özel Burç Çukurova İlk ve Orta Okulu Müdürü İlhami Kara, bilgili, görgülü, kendine güvenen ve her yönüyle kendini ifade edebilen bir nesil yetiştirdiklerini vurguladı. Derslerde öğretilen bilgileri değişik aktivitelerle pekiştirirken aynı zamanda da öğrencilerin sosyalleşmesini sağladıklarını kaydeden Kara, şu ifadeleri kullandı: "Okulumuzun Fen Bilimleri Zümresi sadece bir etkinlik yapmış gibi görünüyor ancak çocuklarımız katılmış oldukları bu etkinlik sayesinde hem bilgilerini pekiştiriyor, hem sunum becerilerini geliştiriyor hem de kendilerini ifade edebilme yeteneklerini geliştirme fırsatı bulmuş oluyor. Eğitimi bu şekilde eğlenceli hale getirirken, çocuklarımızı şimdiye kadar kazanmış olduğumuz bilgi ve tecrübelerle de geleceğe en iyi şekilde hazırlıyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Minik öğrenciler, en güzel meyve salatasını yapmak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER