Miras ortaya çıktı aile karıştı

İki yıl önce ölen Kilisli işadamı Süreyya Beşe’nin 6 çocuğunu birbirine düşüren 90 milyon dolarlık mirasına mahkeme ihtiyati tedbir kararı koydu.

Miras ortaya çıktı aile karıştı

İşadamı Süreyya Beşe’nin 90 milyon dolarlık serveti, ilk ve ikinci eşinden olan çocuklarını birbirine düşürdü. Mirastan aslan payını alan ikinci eşten olma Can Beşe’ye hem üvey kardeşleri hem de öz ablası dava açtı. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada ise işadamının ilk eşinden olan kardeşlerden davacı Hikmet Beşe’nin avukatı, işadamı babanın 12 yaşından beri Can Beşe’ye para yatırmaya başladığını söyleyerek, “Davalı Can Beşe meslek sahibi olmamıştır. 12 yaşlarından beri hesabına vefat eden babası Süreyya Can Beşe tarafından yüklü miktarlarda para yatırmasıyla zenginleşmiştir. Babasının desteği ve ölümünden sonra kalan mirasla Hollanda’da yatırımlar yapmaya başlamıştır. Müvekkillerim Süreyya Beşe’nin ölümünden sonra ortaya çıkan mirasını öğrenmişlerdir. Müvekkillerim 2000 yılında kandırılarak bugünkü değeriyle 9 milyon TL’lik otel bırakılarak sözleşme imzalatılmış mirastan mahrum bırakılmışlardır” diyerek Can Beşe’nin mal varlıklarına tedbir konulmasını talep etti. Mahkeme, işadamı Süreyya Beşe’nin bıraktığı mirasa konu olan taşınmazların tedbir konulmasına karar verdi. Can Beşe’nin babası tarafından vefat etmeden önce bazı gayrimenkullerini satarak hesabına para yatırıp yatırmadığının araştırılmasına da karar veren mahkeme duruşmayı ileri tarihe erteledi.


Serveti vasiyeti okununca ortaya çıktı

Süreyya Beşe boşandığı ilk eşinden olan çocukları Hikmet, Şenda, Haşmet ve Uğur’a 9 milyon TL değerinde Laleli’de bulunan bir oteli, mirasından vazgeçmeleri karşılığında vermişti. Ancak vefatının ardından mahkemede okunan vasiyetnamesinde Beşe’nin aslında Taksim Galatasaray’da bulunan İstanbul Garaj binası olmak üzere birçok han, arazi ve rezidanslarda daireler olmak üzere 90 milyon dolar değerinde mal varlığı olduğu ortaya çıktı.


Zincirleme davalar

İlk olarak üvey kardeşler Hikmet, Şenda ve Uğur Beşe ikinci eş ve iki çocuğa vasiyet iptali davası açtı. Sonra Can Beşe’nin öz ablası Didem Beşe, kardeşine fazla pay düştüğünü öne sürüp “Kardeşim hayatı boyunca çalışmadan büyük bir servet sahibi oldu” dedi ve vasiyetin iptalini istedi. Didem Beşe, İstiklal Caddesi ve Galatasaray’da bulunan hanların kira gelirinin de kardeşine gittiğini söyledi. 


KAYNAK: HÜRRİYET
<< Önceki Haber Miras ortaya çıktı aile karıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER