Miray bebeğin cenazesine de rahat yok!

Cizre’de önceki gün kurşunlara hedef olan 3 aylık Miray bebeğin cenazesinin yer olmadığı gerekçesiyle başka bir cenazenin üzerinde bekletildiği öğrenildi. Anlatılanlar, dehşete düşürdü.

Miray bebeğin cenazesine de rahat yok!

Cizre’de önceki gün kurşunlara hedef olan 3 aylık Miray İnce’nin cesedi, Şırnak Devlet Hastanesi’nde bekletiliyor. Ancak minik bebeğin cesedinin götürüldüğü hastane morgunda ayrı bir skandal yaşanıyor. Yer olmadığı gerekçesiyle Miray’ın cenazesinin başka bir cesedin üzerinde morgda bekletildiği öğrenildi.

CESETLER KOKABİLİR

Konuyla ilgili bilgi veren Halkların Demokratik Partisi Şırnak Milletvekili Leyla Birlik de yer olmadığı gerekçesiyle ölen vatandaşların yemekhanenin soğutucusunda tutulduğunu iddia etti. Deponun yeterince soğuk olmadığını ifade eden Birlik, “Hastaneden bazı yetkililer bize cenazelerin yemekhane deposunda en fazla üç gün tutulacağını, bu süreden sonra yavaş yavaş kokmaya başlayacağını söyledi. Cenazeler bugünle birlikte tam 4 gündür yemekhane deposunda tutuluyor. Biz de kokmamaları ve üst üste tutulmamaları için tamamen insani bir davranışta bulunarak hastaneye soğutucu konteyner getirdik. Ancak başsavcının talimatıyla cenazelerin buraya taşınmayacağı bilgisiyle karşılaştık” dedi.

20 CENAZE BEKLETİLİYOR

Sokağa çıkma yasağından dolayı ailelerin hastaneye gelemediğini de ifade eden Leyla Birlik, “Burada 20’ye yakın cenaze var. Hepsi de gömülmeyi bekliyor. Bazıları üst üste yığılmış durumda. Ancak yasak kalkmadığı için sebze ve meyvelerin tutulduğu depolarda bekletiliyorlar. Miray bebeğin de bu sebeple cenazesi bir türlü gömülemiyor” diye konuştu. Konuyla ilgili bilgi almak için Şırnak Devlet Hastanesi’ni aramamıza rağmen hiçbir bilgiye ulaşamadık.

DEDESİ ÖLDÜ, NİNESİ YOĞUN BAKIMDA

3 aylık Miray bebeği hastaneye götürürken kurşunlara hedef olan dede Ramazan İnce ile ninesi Rukiye İnce ambulans uçakla Adana’ya getirilmişti. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan dede tüm müdahalelere kurtarılamamıştı. Nine Rukiye ise ameliyata alındı. Sırtından vurulduğu belirtilen nine, ameliyatın ardından yoğun bakıma alındı. Hayatını kaybeden dedenin naaşı İdil ilçesine götürüldü.

Meydan Gazetesi
<< Önceki Haber Miray bebeğin cenazesine de rahat yok! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER