Mısır'daki Türk vatandaşları seçime yoğun ilgi gösterdi


Türkiye'de 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler için Mısır'daki Türk vatandaşları sandığa gitti. 8 Mayıs'ta başlayan ve bugün saat 19.00'da sona erecek olan oy kullanma işlemine Mısır'da bulunan Türk vatandaşları yoğun ilgi gösterdi.

Başkent Kahire'deki Türk Büyükelçilik binası ile İskenderiye kenti olmak üzere iki noktada oy verme işlemi gerçekleşti. Yaklaşık 300 seçmenin bulunduğu İskenderiye'de oy verme işlemi erken biterken yaklaşık bin yüz seçmenin bulunduğu Kahire'de ise halen devam ediyor. Elçilik görevlileri, katılımın iyi olduğunu belirterek buradaki fabrikalarda çalışan Türk vatandaşlarının kendilerini aradıklarını ve iş çıkışı gelip oylarını kullanacaklarını söylediklerini belirtti. Akşam 19.00'a doğru tekrar yoğunluk beklediklerini aktardı.

Oy kullanan vatandaşlardan Şeref Dağ, "8-9 yıldır Mısır'da yaşıyorum. İkinci kez oy kullandım, güzel bir duygu. Sistem önceki seçimlere göre çok iyi" ifadelerini kullandı.

Yine oy kullanmak için elçilik binasına erken gelenlerden Fisun Kutben, "Seçimler, ülkemiz ve halkımız için hayırlı olsun, ülkemizi yükseklerde görmek istiyoruz" açıklamasında bulundu.

Oy verme işleminde Mısır'daki tek problem ise İskenderiye'de çalıştığı halde Kahire'de kaydı gözüken bir vatandaşın oyunu kullanamaması oldu.

Türk vatandaşlarından yurtdışında seçmen kaydı bulunan kişi sayısı 2 milyon 848 bin 652. Oy verme işlemi bittikten sonra sandıklar, güvenli odalarda saklanacak. 7 Haziran'da ise Türkiye'ye ulaşmış olacak ve yurt içindeki oylarla açılıp sayılacak.

Ayrıca yurtdışında bulunan seçmenler, 8 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında 33 gümrük kapısında oy verme işlemine devam edebilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Mısır'daki Türk vatandaşları seçime yoğun ilgi gösterdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER