Mısır'dan Hamas'a bir idam kararı daha


Mısır Mahkemesi, 'terör örgütü' olarak ilan ettiği Hamas üyesi Enes Abdu Rabbuh Süleyman Şahin'e de idam kararı verdi. Bugünkü kararla Hamas üyesi bir Mısırlı, ilk kez idam cezasına çarptırılmış oldu.

Başkent Kahire'deki Giza Ceza Mahkemesi, Hamas üyesi olmakla suçladığı Enes Abdu Rabbuh Süleyman Şahin'e idam kararı verdiğini açıkladı. Mahkeme Başkanı Muhammed Naci Şahata, idam gerekçesini, Mısır vatandaşı olan Şahin'in, Hamas üyeliğinin yanında Sina bölgesinde güvenlik güçlerine yönelik gerçekleştirilen terör faaliyetlerinde kullanılan silahların ülkeye girişi hususunda yardımcı olduğu iddiasında bulundu. Geçtiğimiz hafta da devrik lider Muhammed Mursi'nin de aralarında bulunduğu 122 kişi farklı davalardan idam kararı almıştı. Bu idam kararlarında, ceza alan 71 Filistin vatandaşının Hamas üyesi olduğu açıklanmıştı. Bugünkü kararla da Hamas üyesi bir Mısırlı, ilk kez idam cezası almış oldu.

Mart 2014'te de Hamas'ın Mısır'daki faaliyetlerini yasaklayan Kahire Acil İşler Mahkemesi, Ocak'ta Filistin'in Gazze kent yönetimini elinde bulunduran Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nı 'terör örgütü' olarak ilan etmişti. Aynı mahkeme, Şubat'ta Hamas'ın da 'terör örgütü' olduğunu yönelik karar vermiş; ancak kesin hükme bağlamamıştı. Mahkeme, 6 Haziran tarihinde bu kararı kesin hükme bağlayacağını duyurdu.

Mısır, Sina bölgesinde askeri mevzilere yönelik gerçekleştirilen terör eylemlerini Gazze'den gelen silahlarla yapıldığını ileri sürüyor. CİHAN
<< Önceki Haber Mısır'dan Hamas'a bir idam kararı daha Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER