Mısır lideri Sisi, Uzakdoğu ziyaretine Japonya'dan başladı


Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah El-Sisi Uzakdoğu ziyaretine, Japonya'nın başkenti Tokyo'ya gelerek başladı. Sisi'nin ziyaretinde, Japonya'nın Mısır'da havaalanı, elektirik ve güneş enerji santrali yenileme ve inşa etmesi için iki ülke arası anlaşmaların yapılacağı belirtiliyor.

Mısır medyasının yaklaşık dört gün süreceğini duyurduğu ziyaret kapsamında, Sisi'nin, Japonya İmparatoru Hirohito, Başbakan Abe Shinzo, Japonya işadamları ve belediye yetkilileri ile bir araya geleceğini açıkladı.

Ziyaret sırasında, iki ülke arasında üç önemli anlaşmanın imzalanması öngörülüyor. Anlaşmanın, Mısır'ın sahil kenti İskenderiye'deki Bourj Al Arab Uluslararası Havaalanı'nın yenilenmesi, Kızıl Deniz sahilindeki Hurghada kentinde güneş enerjisi santrali inşası ve ülkedeki üç elektrik santralinin geliştirilmesi gibi projeleri kapsadığı kaydedildi.

Japon medyasının bu sabah servis ettiği haberde ise Mısır liderinin, başkent Tokyo'da Parlamento alt kanadında bugün konuşma yaptığı bildirildi.

Kazakistan'dan Japonya'ya gelen Mısır Devlet Başkanı Sisi'nin, buradaki görüşmelerinin ardından Güney Kore'ye geçeceği bildirildi.

Öte yandan Mısır'ın önde gelen gazetelerinden Al-Ahram, Sisi'nin bir hafta önce Japonya'nın Asahi Shinbun gazetesine verdiği röportajda, ülkesinin Japonya'ya 100 bin öğrenci göndermek istediğini yazdı.


CİHAN
<< Önceki Haber Mısır lideri Sisi, Uzakdoğu ziyaretine Japonya'dan başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER