Mısır: Terör saldırısına uğrayan Türk halkının yanındayız


Mısır, 10 kişinin hayatını kaybettiği Sultanahmet Meydanı'ndaki saldırıyı, "Mısır, terör saldırısına uğrayan Türk halkının yanındadır." ifadeleriyle kınadı.

İstanbul'un Fatih İlçesi'nde sabah saat 10.15 sularında meydana gelen intihar saldırısında 10 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı. Ankara ile yaklaşık 3 yıldır siyasi kriz yaşayan ve ilişkileri en alt seviyeye çeken Kahire yönetiminden Sultanahmet'teki terör saldırısına kınama geldi. Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye'nin metropol şehri İstanbul'da meydana gelen saldırıyı kınıyoruz. Bütün dünya ülkelerinin teröre karşı net, kararlı ve güçlü bir duruş sergilemesi ve terör kaynaklarının kurutulup kökünden sökülüp atılması gerekir." ifadeleri yer aldı. Açıklamada ayrıca, saldırıda ölenlerin yakınlarına ve Türk halkına başsağlığı dilekleri sunuldu.

Mısır yönetimi, geçen yıl 30'un üzerinde kişinin öldüğü Suruç ve 100'den fazla vatandaşın hayatını kaybettiği Ankara'daki saldırıları da kınayarak Türk halkının yanında olduğunu duyurmuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Mısır: Terör saldırısına uğrayan Türk halkının... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER