Mısır'da Gazze için imzalar atıldı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ekim 13 2025
Paylaş
X Post
Mısır’ın Şarm El-Şeyh kentinde düzenlenen ve 20'den fazla ülke liderinin katıldığı “Gazze Barış Zirvesi”nde, Hamas ile İsrail arasında imzalanan ateşkes anlaşması dünya kamuoyuna duyuruldu. Zirvenin açılış konuşmasını yapan ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a övgüler yağdırırken, liderlerin imzaladığı kapsamlı ateşkes belgesinin “geçerli olacağını” söyledi. Trump'ın konuşmasının ardından, Mısır, Katar, Türkiye ve ABD liderleri, Gazze için "Niyet Beyanı" imzaladı.
Mısır’ın Şarm El-Şeyh kentinde düzenlenen Hamas ve İsrail arasında imzalanan ateşkes kapsamında “Barış Zirvesi” düzenlendi. Trump’ın İsrail’den gelişi geciktiği için 3 saati aşkın rötarla başlayan zirveye 20’den fazla ülkenin lideri katıldı. Zirve’nin açılış konuşmasını ABD Başkanı Donald Trump yaptı. Trump, konuşmasında, Gazze ateşkesi konusunda Katar ve Türkiye’nin çabalarını övdü.
Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için, şu sözleri söyledi:
“Yumuşak başlı insanlardan çok ,sert insanları seviyorum. Nedenini bilmiyorum. Sanırım bu bir kişilik sorunu. Ama Türkiye'den gelen bu beyefendi, aslında dünyanın en güçlü ordularından birine sahip. Bu ordunun gücü, onun söylediğinden çok daha fazla. Son zamanlardaki bazı çatışmalara bakarsanız, o en üstteydi, kazanıyordu ve kazandı da. Hiçbir övgü istemiyor, hiçbir şey istemiyor. Sadece rahat bırakılmak istiyor. O sert bir adam ama benim arkadaşım. Ona ihtiyacım olduğunda her zaman yanımda oldu. Bu yüzden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etmek istiyorum” dedi.
Trump ayrıca, Mısırlı meslektaşı Abdülfettah es-Sisi’ye teşekkür ederek onu “harika bir adam” ve “harika bir general” olarak nitelendirdi.
“BU NOKTAYA GELMEK, 500 İLA 3 BİN YIL SÜRDÜ”
Trump, Gazze'deki savaşı durdurma çabalarını vurgulayarak, “bu noktaya gelmenin 500 ila 3 bin yıl sürdüğünü” söyledi. Trump, Mısır'da “Barış Zirvesi” olarak nitelendirdiği toplantının başında, “Birçok kural ve düzenlemeyi ve daha pek çok şeyi içeren bir belge imzalayacağız. Bu belge çok kapsamlı” dedi. Trump, İsrail ile Hamas arasındaki ateşkesin “gerçekten inanılmaz derecede iyi işlediğini” belirtti.
“BU ANLAŞMANIN ÖNEMİNİ BİLİYORSUNUZ”
Trump, ayrıca şunları söyledi:
“Bu anlaşmanın önemini biliyorsunuz ve gerçekten… izlemek çok keyifliydi. Uçakta epey bir süre çeşitli haber yorumcularını dinledim ve hepsi adildi. Bu olayın ne kadar inanılmaz olduğundan bahse
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Adalet Bakanı'nın tapu kayıtlarını sorgulayan müdür tutuklandı2.Muhittin Böcek birşeye mi zorlanıyor? Akın Gürlek, ‘Konuşacak’ demişti3.Yatırım altın ve konuttan, faiz ve borsaya kayıyor4.Dogalgaz ve Elektiriğe Nisan ayında zam yolda mı?5.ABD paraşütçü birliklerin Ortadoğu'ya doğru yola çıktığını doğruladı
6.BM'den uyarı: Ortadoğu'da savaş kontrolden çıktı7.Nürnberg’de ırkçılığa karşı haftalar: FISEM’den insan hakları odaklı belgesel dizisi8.Altın ve Gümüş'ün yönü ne olacak? İşte dünya devlerinin tahminleri!9.NATO’nun ABD’ye savaş desteği AB’yi rahatsız etti10.Trump “anlaşıyoruz” demişti, İran’dan yanıt geldi

ORHAN KESKİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

TÜRKMEN TERZİ

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Adalet Bakanı'nın tapu kayıtlarını sorgulayan müdü...

Muhittin Böcek birşeye mi zorlanıyor? Akın Gürlek,...

Yatırım altın ve konuttan, faiz ve borsaya kayıyor

Dogalgaz ve Elektiriğe Nisan ayında zam yolda mı?

ABD paraşütçü birliklerin Ortadoğu'ya doğru yola ç...





