Mısırlı iş insanını mecliste AKP'liler dolandırmış
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Temmuz 6 2020
Salgın nedeniyle özel uçakla Mısır’a dönmek isteyen iş insanı AKP’li eski vekil ve akrabalarınca dolandırıldığını iddia etti.
Ankara siyaseti bir süredir Mısır, Irak, Suriye, Tanzanya ve Mersin'de şirketleri olan iş insanı Imad Kachkoul'un Türkiye'de filmlere konu olacak şekilde dolandırılması iddialarını konuşuyor. 30 Haziran'da suç duyurusunda bulunan Kachkoul, AKP Adıyaman eski milletvekili Salih Fırat, Sayit Subaşı (Fırat'ın kayınbiraderi), Efe Subaşı (Sayit Subaşı'nın oğlu) ve Y Bulut Danışmanlık şirketi hakkında ‘nitelikli dolandırıcılıktan' şikayetçi oldu


Sözcü'nün haberine göre, Kachkoul, Salih Fırat'ın TBMM Milletvekili Araç Giriş Kartı bulunan 06 SS 779 plakalı aracı ile otelinden alındı. Fırat'ın Meclis'te odası olmamasına rağmen Efe Subaşı, Kachkoul “Salih Bey'in makamı yoğun, Metin Gündoğdu'nun odasında ağırlayacağız” diyerek, Kachkoul'u odaya götürüp hatıra fotoğraf çektirdi ardından 15 Temmuz anıtını gezdirdiler. Fırat'ın odasına çıkılacakken “Salih bey çok acil Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne çağrıldı” denildi.

Kachkoul, Ümitköy'deki AK Par Mimarlık ofisine götürüldü. Efe Subaşı, babası Sayit Subaşı ile tanıştırdı. Kachkoul, Sayit Subaşı'nın kendisini Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut'un Özel Kalem Müdürü olarak tanıttığını iddia etti. Subaşı'nın ofisin, Salih Fırat ve Bulut'a ait olduğunu söylediğini öne sürdü. Yine Kachkoul'un iddiasına göre, 25 Mart'ta Mısır'a özel uçak kiralayarak gitmek isteyen iş insanından 100 bin dolar talep etti.

Kachkoul, 26 Mart'ta 70 bin doları Y Bulut Danışmanlık şirketine “Özel uçak için teminat- Imad Kachkoul” açıklaması ile gönderdi. Hakkında açılmış 55 ayrı ‘sahtecilik ve dolandırıcılık' da
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ortadoğu'nun tartıştığı iddia: Suikaste uğradığı iddia edilen Şara'nın yeni görüntüleri paylaşıldı2.İşte detaylar: Yüzyıl sonra MİT Lawrence hakkında hazırladığı belgeyi açıkladı meğer binbir suratmış!3.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: İşte sonuçlar kim negatif kim pozitif?4.İngiltere ve Fransa'dan kritik adım!5.Trump 'Kral benim' dedi: Dünya'ya gözdağı verdi!
6.Alman ekonomisi için uyarı: Durum kritik7.Uyuşturucu soruşturmasının kara kutusu 4. kez adliye getirilip ifade verdi8.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi sızdı: İşte 3 saatte anlattıkları!9.Futbol'da bahis ve şike: Tüm sanıkların tutukluluğuna deva kararı geldi10.AKP'nin kalesi Çorum'da işsizliğe isyan eden esnaf hakkında soruşturma başlatıldı

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







