"MİT bütçesinde son 10 yılda artış yüzde 419 oranına ulaştı"


CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Diyarbakır, Suruç ve Ankara katliamları sonrası başarısızlığı açıkça tescillenmiş MİT'in bütçesinin artırılmasının gerekçelerini sordu. MİT bütçesinde son 10 yılda artışın yüzde 419 oranına ulaştığını dile getiren Erdem, "Şahsınız 'istihbarat' konusunda 'Eylem yapmadan canlı bombaları tutuklayamayız' beyanınızda ki hukuki iyimserliğinizi neden iktidarınız yüzlerce muhalif kişiyi 'makûl şüphe' gerekçesiyle cezaevlerine attırırken sergilemediniz?" ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi veren Erdem, "Hükümetin hazırladığı 2016-2018 Orta Vadeli Mali Plan'da (OVMP) yer alan 2016 yılı bütçe ödenek teklif tavanlarına göre, MİT bütçesi geçen yıla oranla yüzde 36,3 artırılmıştır. Bu sayıyla birlikte MİT bütçesinde son 10 yılda artış yüzde 419 oranına ulaşmıştır." dedi.

Bu bağlamda Erdem, şu soruları yöneltti:

"Canlı bombaların Türkiye'ye girdiği emniyet birimlerince bilinirken ve Ankara Katliam'ından saatler önce sosyal medyada uyarı mesajları yayınlanmışken, açık istihbaratı dahi göremeyen ve takip edemeyen bir istihbarat teşkilatı ne iş yapmaktadır?

MİT'e ayrılan bütçenin artırılmasındaki gerekçeler nedir? Hangi ihtiyaçların eksikliği ve yetersizliğin neticesinde bir artış düşünülmektedir?

Saray'a çalıştığı tescillenmiş MİT'in bütçesindeki artış, neden Saray'a ayrılan örtülü ödenekten karşılanmamaktadır?

Reyhanlı, Diyarbakır, Suruç ve Ankara'da yaşanan katliamların hiçbirinde önleyici bir etkisi olmayan MİT'in bu açık başarısızlığı neticesinde yetkili kişilere yönelik herhangi bir görevden alma kararı alınacak mıdır?

Açık bir başarısızlık tablosu çizen MİT'in bütçesindeki artış Hakan Fidan'ın AKP'ye oy istemesi sürecinde tanıtım için mi harcanacaktır?

Başbakanlık'ın ve MİT'in bundan sonraki süreçte gerçekleşebilecek bir terör saldırısına karşı aldığı ne gibi önlemler vardır?

'HUKUKİ İYİMSERLİĞİNİZİ YÜZLERCE MUHALİF 'MAKÛL ŞÜPHE' GEREKÇESİYLE CEZAEVİNE ATILIRKEN NEDEN SERGİLEMEDİNİZ?'

Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddia edilen kişileri ivedilikle tespit eden istihbarat birimleri katliamlar sonrası ölen yurttaşlara hakaret eden kişilere karşı neden harekete geçmemektedir?

Şahsınız 'istihbarat' konusunda 'Eylem yapmadan canlı bombaları tutuklayamayız' beyanınızda ki hukuki iyimserliğinizi neden iktidarınız yüzlerce muhalif kişiyi 'makûl şüphe' gerekçesiyle cezaevlerine attırırken sergilemediniz?" CİHAN
<< Önceki Haber "MİT bütçesinde son 10 yılda artış yüzde 419 oranına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER