MİT'in Tahşiye belgesi...


Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) 14 Aralık'ta özgür medyayı hedef alan operasyona gerekçe yapılan ve kendilerine kumpas kurulduğu iddia edilen Tahşiye grubuna yönelik belgesi, ana dava dosyasına konuldu. MİT yazısında, Tahşiye grubunun takip edildiği, Mehmet DoğanEl-Kaide' class='textetiket' title='El Kaide haberleri'>El Kaide lideri Usame Bin Ladin'i 'Mehdi komutan' olarak gördüğü belirtildi. Tahşiyecilere kumpas kurulduğu iddiasıyla gazeteciler Hidayet Karaca ve Ekrem Dumanlı ile birlikte çok sayıda emniyet mensubu gözaltına alınmış ve birçoğu tutuklanmıştı.

Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada mahkeme heyeti, MİT'ten gelen belgeyi dosyaya koydu. Zaman gazetesinin haberine göre yazılı cevap gönderen MİT, Tahşiye grubunun takip edildiğini belirtti. MİT, davanın bir numaralı sanığı Mehmet Doğan'ın El-Kaide lideri Ladin ile bağlantısına dikkat çekti. Bu yazı kendilerine 'kumpas kurulduğunu' iddia eden Doğan'ın da aralarında olduğu 40 sanığın yargılandığı Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden dava dosyasına ve mahkeme tutanaklarına girdi.

Sanık Mehmet Doğan'ın gelmediği duruşmada Mahkeme Başkanı Enes Sevgi, Emniyet Genel Müdürlüğü ve MİT'in aralarında olduğu kurumlara, arşivlerinde 2010'da operasyon yapılan Tahşiye grubuna ait bilgi olup olmadığı yönünde sordukları yazıya cevapların geldiğini açıkladı. Emniyet'in grubu 'Molla Muhammetçiler ve Radikal Tahşiye Grubu' olarak adlandırıldıkları belirtildi.

'BİN LADİN MEHDİ KOMUTAN'

Mahkeme Başkanı, MİT'ten gelen yazıyı özetleyerek okudu. Bu yazıyla Tahşiye adının polis tarafından verilmediği, grubun polisten önce MİT'in takibinde olduğu kesinleşti. MİT'e ait "Çok gizli" ibareli yazıda örgütün lideri olduğu iddiasıyla yargılanan Doğan'ın El Kaide ile olan irtibatını gözler önüne serdi. Mahkeme Başkanı, MİT'in yazısını şöyle özetledi: "Başbakanlık Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı'na yazılan yazılara cevap var. Yazı ekinde bilgi notu olarak gizlilik kaydıyla yazı yazıldığı, genel olarak Mehmet Doğan hakkında bilgi verildiği ve 2 adet kitabı olduğu, İlmi Cihat ve Esername adlı kitaplar olduğu, Risale-i Nur adlı eserlerden alıntı yaptığı, Şuayip bin Salih olarak adlandırdığı Bin Ladin'i Mehdi Komutan şeklinde adlandırdığı bir yazı olduğu görüldü."

'POLİSLERİN YARGILAMASI BAŞLAMADAN DAVAYI BİTİRİN'

Sanık avukatları, Tahşiye grubuna yönelik soruşturmayı yürüten polisler hakkında dava açıldığını hatırlatıp mahkemeden ilginç bir talepte bulundu. Polislerin 22 Aralık'ta yargılanmaya başlayacağı, kendi davalarının daha önce bitirilmesini istedi. Bu isteği kabul eden mahkemenin 15 Aralık'a gün vermesi dikkat çekti.

Daha önce Genelkurmay, MİT ve İstanbul Emniyeti'nin Tahşiye örgütüyle ilgili resmi yazı ve raporlarının olduğu ortaya çıkmış, ancak savcılık ve emniyet bunu dikkate almamıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber MİT'in Tahşiye belgesi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER