MİT TIR'ları savcısı Aziz Takçı da teslim oldu

MİT TIR’larını durdurduğu için haklarında dava açıldıktan sonra yakalama kararı çıkartılan savcılar evlerine gelen polis ekiplerine teslim oldu. Polis aramasında evinde bulunamayan ve havuz medyasının kaçtılar iftirasını attığı savcı Aziz Takçı da adliyeye giderek teslim oldu.

MİT TIR'ları savcısı Aziz Takçı da teslim oldu

Adana’da MİT’e ait TIR’ların durdurulmasıyla alakalı hakkında yakalama kararı çıkartılan savcılardan Aziz Takçı, adliyeye giderek teslim oldu.Geçtiğimiz Ocak ayında görevden uzaklaştırılan ve dün hakkında yakama kararı çıkartılan Cumhuriyet Savcısı Aziz Takçı, dün gece yapılan aramada evinde bulunamamıştı. Savcı Takçı’nın bu sabah eve gelmesi ile Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ekipleri tekrar harekete geçti. Yapılan kısa görüşmelerin ardından Savcı Aziz Takçı ve yakınları Kozlu ilçesinde bulunan evden kendilerine ait otomobile bindi. Polis araçlarının yer aldığı konvoy ile Savcı Takçı Zonguldak Adliyesi’ne geldi. Aziz Takçı, adliye girişinde kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, “Şu süreçte açıklama yapmak istemiyorum. Daha sonra yazılı açıklama yapacağım” dedi.

Hakkında yakalama kararı çıkartılan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, evine gelen polislere teslim oldu. Yapılanları hukuksuz olarak değerlendiren Bağrıyanık, 2802 Sayılı yasada da bu durumun açık olduğunu ifade etti. 'Bakıp göreceğiz' diyen Bağrıyanık, çekindiği bir durum olmadığını, yaşanan olayların kendisi açısından sorun olmadığını kaydetti. Türk hukuku, Türk adaletinin derin bir yara aldığını ifade eden Bağrıyanık, “Sonuçlarını göreceğiz. Her şeyi görüyoruz zaten. Yorumlanacak bir şey kalmadı. Hukuk varsa hukuki yorum yaparsınız. Bugün hukukun dışında kararlar alınıp uygulanıyorsa burada diyecek çok bir şey yok. Ama ben hukukçu olduğum için tabi hukuk çerçevesinde tavrımı sergileyeceğim. Biz haydut değiliz bir eşkıya değiliz. Haydut eşkıya olmadığım içinde hukukçu gibi davranacağım bugün olduğu gibi. Yakalama kararı var. Ben gidip kendim teslim olacağım. Kaçacak halimiz yok. Polisler geldi arama yapılmadı. Yakalama kararını getirdiler.” diye konuştu.

Akşam saatlerinde Adana’daki evinde polis tarafından gözaltına alıanan savcı Özcan Şişman, "Casusluk yaptığım iddia ediliyor. Hangi devlete casusluk yaptığımı izah etmeleri lazım. Yıllarca casusluk ve terörle ilgili soruşturmalar yaptım. Neyle suçlandığımı bilmiyorum. Devletin savcısını bu şekilde derdest etmeleri suçtur. Bu suçu işleyenler cezalarını çekeceklerdir. Bu kadar net söylüyorum." sözleriyle tutuklama kararına tepki gösterdi. 

Ajanslar

<< Önceki Haber MİT TIR'ları savcısı Aziz Takçı da teslim oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER