Yunanistan F35 almak için düğmeye bastı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Temmuz 1 2022
Yunanistan, ABD’den F-35 savaş uçaklarından oluşan bir filo satın almak için resmi talepte bulundu. Yunan yetkililer filoda 20 uçak olacağını söyledi.
DW'nin haberine göre, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitsotakis tarafından Madrid'deki NATO zirvesinde yapılan açıklamaya göre ülke, savunmasını güçlendirme çabalarının bir parçası olarak F-35 satın almak için ABD'ye resmi talep mektubunu iletti.
Yunanistan'ın Lockheed Martin yapımı F-35'lerden ikinci bir filo satın almasının da olasılıklar dahilinde olduğunu kaydeden Mitsotakis, ''Bu prosedürün bir parçası da, son günlerde gerçekleştiği üzere, talep mektubunun gönderilmesidir" dedi.
Yunan yetkililer: Filo 20 uçaktan oluşacak
Yunanistan halihazırda 24 adet Fransız yapımı Rafale savaş uçağı sipariş etmiş durumda. Bunların altısı yeni ve 18 tanesi ise daha önce Fransız Hava Kuvvetleri'nde hizmet veren uçaklardan oluşuyor. Yunanistan ayrıca üç Fransız fırkateyni de sipariş vermişti.
NATO müttefikleri komşu Yunanistan ve Türkiye'nin uzun süredir Doğu Akdeniz'de doğal gaz arama hakları da dahil bir dizi konuda anlaşmazlığa düşmüş durumda.
Son dönemde tartışmalar Türkiye açıklarındaki Yunan adalarına odaklandı. Ankara, Atina'yı kıyı şeridinde askeri varlık bulundurmakla suçluyor ve anlaşmaları ihlal ettiğini iddia ediyor. Yunanistan uluslararası hukuka uygun olarak hareket ettiğini söylüyor ve adaları Türkiye'nin saldırgan tutumuna karşı savunduğunu belirtiyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!2.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı3.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı4.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti5.DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelendi!
6.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi7.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor8.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü9.Dev kamu kurumunu iflasa sürükleyen yöneticiler maaşlarını katlamış10.New York Belediye Başkanı Mamdani Kuran'a el basıp yemin ederek göreve başladı

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini ya...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti

DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelend...


