MİT'ten şok rapor

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Adana’da durdurulan silah yüklü TIR’ların ‘Bayırbucak Türkmenleri’ne gittiği iddialarını resmi yazıyla yalanladı.

MHP'li Türkeş: 'Vallahi O Silahları Türkmenlere Gitmiyordu'

(Video: MİT, Tuğrul Türkeş'i teyit etmiş oldu)

Adana’da TIR’lara ilişkin davanın görüldüğü mahkemeye gönderilen yazıda ayrıca, Jandarma’nın MİT’i dinlemediği de itiraf edildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 24 Kasım 2015 tarihinde “O TIR’lar Bayırbucak Türkmenlerine gidiyordu.” demişti.

Adana’daki MİT TIR’ları dosyasına ilginç bir yazı ulaştı. MİT’in mahkemeye gönderdiği yazıya göre jandarmanın dinlediği 7 telefonun, MİT’e ait olmadığı ortaya çıktı. “MİT’i dinlediniz.” diye suçlanan jandarmanın dinlediği telefonlardan 6’sının personelin şahsi telefonu, diğerinin ise personelden birinin eşine ait olduğu belirlendi. MİT’in Adana’daki mahkemeye gönderdiği yazıda, “Önleme dinlemesi kararında yer alan ve personelimize ait olan GSM numaraları personelimizin şahsi numaraları olmakla birlikte soruşturmamıza konu görevler kapsamında da kullanılmıştır.” denildi.



Devlet işiyse neden şahsi telefon kullanıldı?

MİT TIR’ları soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Tuğgeneral Hamza Celepoğlu’nun avukatı Vural Ergül, Twitter hesabından bu belgeleri paylaşıp tepki gösterdi. Jandarmanın ihbar üzerine uyuşturucu kaçakçılığı şüphesiyle dinlediği telefonların MİT mensuplarının şahsi telefonları olduğunu belirten Ergül, “Peki o 7 MİT mensubu, devlet sırrını niçin şahsi telefonlarıyla görüşüp faş etti. Madem devlet sırrıydı, niye MİT’in adına kayıtlı kurumun kriptolu telefonlarıyla konuşmadılar da şahsi telefonlarıyla konuştular? Şimdi 30 jandarma subayı kimin adına olduğunu bilmedikleri telefonları uyuşturucu şüphesiyle dinlediği için casusluk suçuyla yargılanıyor.” şeklinde konuştu.

O 7 MİT’çi yargılanmalı

Vural Ergül, ayrıca ulusal güvenlik açısından TBMM Güvenlik İstihbarat Komisyonu’nu bu konuyu araştırmaya çağırdı. 7 MİT personelinin devlet sırrının ele geçmesine neden olan ‘taksirli casusluk’tan yargılanması gerektiğini belirten Ergül, “O MİT’çileri kim, niye koruyor? Jandarmaya kurulan kumpasın açığa çıkmasından mı korkuluyor?” dedi.

Üniteler arası transfer

Dosyaya ulaşan bir başka MİT belgesinde de çarpıcı bilgiler yer aldı. Yazıda, dava konusu TIR’ların Bayıkbucak Türkmenlerine gittiği iddiaları resmen yalanlandı. Teşkilatın yurtiçi bölge üniteleri arasında TIR’larla malzeme nakli yapıldığını belirten MİT, “19 Ocak 2014 tarihinde durdurulan ve haklarında ihbar olduğundan bahisle arama yapılmak istenen 3 TIR, Milli İstihbarat Teşkilatı’na ait olup teşkilatın yurtiçi bölge üniteleri arasında malzeme nakli yapmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Silah olsa ne olacak!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 24 Kasım 2015 tarihindeki konuşmasında, “O meşhur MİT TIR’ları olayını biliyorsunuz değil mi? O TIR’lar Bayırbucak Türkmenlerine gidiyordu. Oraya insanı yardım götürüyoruz diyorduk. O TIR’larda silah olsa ne olacak olmazsa ne olacak!” ifadelerini kullanmıştı. Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu ise bir konuşmasında, “O yardımlar Suriye Bayırbucak Türkmenlerine gidiyordu.” demişti.

 
<< Önceki Haber MİT'ten şok rapor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER