MİT'ten Türk asıllı Alman profesörün ailesine tehdit

Almanya Essen Üniversitesi Siyaset Bölümü Akademisyeni Prof. Burak Çopur, Türkiye’deki ailesine Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından bir uyarı telefonu gittiğini açıkladı.

SHABER3.COM

Almanya vatandaşı olan Prof. Dr. Burak Çopur’un ailesine isimsiz ve numarası gözükmeyen hattan giden telefondaki kişi, kendisini Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Almanya Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti sorumlusu olarak tanıttı. 

Çopur, “Aileme giden uyarı telefonuna göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı eleştirmekten, Kürtleri ve HDP’yi savunmaktan vazgeçmeliymişim.” dedi. 

Ailesine giden telefonda, kendisi hakkında MİT tarafından bir dosya hazırlandığını aktaran Çopur, daha önce de bazı tehdit mesajları aldığını kaydetti: “ARD’de Türkiye’nin Dersimliler üzerindeki faaliyetlerini gösteren bir belgesel yayımlanmıştı ve ben de bu belgesele destek çıkmıştım. Ardından burada iktidar yandaşı bazı gruplar bir kampanya başlatarak beni üniversiteden attırmayı istediler, ancak üniversitem bana destek çıkarak yanımda durdu. Bu çevreler istediklerini alamadılar. Şimdi belli ki, ikinci bir hamle olarak devlet beni susturmaya çalışıyor.” 

HİZMET HAREKETİ'NE YÖNELİK ZULME KARŞI ÇIKTI

Halkların Demokratik Partisi'ni (HDP) savunduğu için PKK'lı damgası vurulmaya çalışıldığını, Hizmet Hareketi'nden zulme uğrayanları savunduğu için de Türkiye'deki rejimin hedefine girdiğini anlatan Prof. Çopur, anti-militarist ve vicdani retçi olması sebebiyle PKK'lı olamayacağını, dinsiz olması sebebiyle de Hizmet Hareketi'ne doğal olarak yakın olamayacağını söyledi. 

Ahval'e mülakat veren Çopur, daha önce Kosova, Moldova gibi ülkelerden MİT'in yerel unsurlara para vererek kaçırttığı insanları da hatırlatarak bu tür olayların Almanya'da da olabileceğini ifade etti. 

Muhalif duruşu sebebiyle 2016'dan bu yana Türkiye'ye gitmediğini belirten akademisyen, bundan sonra da gitmeyi düşünmüyor.
<< Önceki Haber MİT'ten Türk asıllı Alman profesörün ailesine tehdit Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER