MNG Kargo, Dubai merkezli şirkete satılıyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Eylül 10 2021
Abu Dabi'nin kamu yatırımlarını yöneten ADQ'nun hissedar olduğu Aramex'in, MNG Kargo'yu satın almak için görüşmeler yürüttüğü belirtiliyor.
Türkiye'nin Birleşik Arap Emirlikleri'yle ilişkileri normalleştirme faaliyetleri, ekonomik alana da yansıdı. Reuters, Dubai merkezli kargo şirketi Aramex'in, MNG Kargo'yu satın almak için görüşmeler yürüttüğünü iddia etti. 3 kaynağa dayandırılan habere göre Aramex'in yürüttüğü satın alma görüşmelerine ilişkin bilgi sahibi kaynaklar, müzakerelerin ileri seviyede olduğu bilgisini paylaştı. Kaynaklardan biri, olası anlaşmanın büyüklüğünün 500 milyon dolar seviyesine kadar çıkabileceğini söyledi.
SORULARA YANIT VERMEDİLER
Konuya yakın bir kaynak, görüşmelerin ileri aşamada olduğunu söylerken bir diğer kaynak MNG Kargo’nun Aramex ile “due diligence” (detaylı inceleme) aşamasında olduğunu ifade etti.Aramex ve MNG Kargo konu ile ilgili sorulara cevap vermedi.
Geçen sene yüzde 22.25’i ADQ tarafından satın alınan Aramex bu hafta korona virüsü salgını sonrasında ulaşım ve lojistik sektöründeki büyümeyi yakalamak için temel iş kolunda bölünmeye gittiğini açıklamıştı. Yeniden yapılanma sonrasında şirket yeni bir bölgesel yapı oluşturmuş ve uluslararası büyüme, birleşme ve satın alma planlarını yönetmesi için stratejilerden sorumlu bir üst yönetici atamıştı.
2017 YILINDA TURKVEN VE SANCAK AİLESİ ALMIŞTI
2003’te kurulan MNG Kargo’nun ise 850’den fazla şubesi ve 11 binden fazla çalışanı bulunuyor. Girişim sermayesi şirketi Turkven ve Sancak ailesi 2017 yılında MNG Kargo’yu satın almıştı.
MNG Kargo’da Turkven’in yüzde 70, Sancak Group’un yüzde 30 hissesi bulunuyor. Haziran ayında Bloomberg’de çıkan bir haberde, MNG Kargo’nun satışı sürecinin başladığı öne sürülmüştü.
ERDOĞAN, BAE GÜVENLİK DANIŞMAYLA GÖRÜŞMÜŞTÜ
Tayyip Erdoğan ve BAE Ulusal Güvenlik Danış
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor3.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var4.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti5.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu
6.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'7.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi8.AKP'ye katılan milletvekili bu sefer Erdoğan'ın fotoğrafına asker selamı verdi9.Bunaltıcı sıkıntılar10.Kara Kuvvetleri'nde ihale soruşturması: Askerler dahil çok sayıda kişiye gözaltı!

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı

550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... ...

Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 2...

Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzlu...

Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine ...


