Mobil platformlar için yayınlanan yeni Türk oyunları

Mobil oyun piyasasının ülkemizde de artık iyi bir ivme kazandığı ve hem nitelik hem de nicelik bakımından başarılı bir noktaya geldiği ortada.

Mobil platformlar için yayınlanan yeni Türk oyunları

Oyun yapımcılarının Türkiye şartlarında bütçe açısından büyük oyunlara imza atamamaları onları Friv türünde oyunlara yönlendiriyor. Genelde basit oyun mekanikleri üzerine kurulu ve mobil kullanıcısının vaktine göz diken bu eğlenceli ve zekice hazırlanmış oyunlar ülkemizde sıklıkla karşımıza çıkmaya başladı. Bunlardan 2 tanesini sizinle paylaşmak istedik.

Bunlardan ilki FİO. Oldukça basit bir oyun olan FİO Türk Yapımcı CrystaleComp tarafından hazırlanmış durumda. Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google Play Store’dan kendisine ulaşabilirsiniz. Oyunun içerisinde toplamda 4 farklı oyun bulunacak ama şu an için yayınlanma sürecinde bir tek ESC isimli oyun bulunuyor. Oyunun yapımcısının ağzından oyunu kısaca şöyle tanımlayabiliriz;

“Bu oyunda amacınız platform üzerinde sallanan toplara çarpmadan karşıda bulunan yeşil bölgeye ulaşmaktır. Ekranın sağına veya soluna basarak hareket edebilirsiniz. Topa çarptığınız takdirde bölümün başına aktarılacak ve tekrar deneme şansı elde etmiş olacaksınız.Ayrıca topları platforma bağlayan ipler üzerindeki Rect adı verilen puanları toplayarak oyun içinde Shop bölümünde kullanabilirsiniz. Bölümlerin kısa ve tekrarlanabilir olması sayesinde istediğiniz zaman bırakabilir ve tekrar devam edebilirsiniz.”

Kalan 3 oyunun güncellemeler ile birlikte geleceğini söyleyen yapımcı ayrıca oyunun iki kişilik modu sayesinde tek cihaz üzerinden iki kişinin de oyunu oynayabileceğini vurguluyor. Basit bir oyun mekaniği ile gayet insanı kendine esir eden bir oyun yapmayı başardığını söyleyebiliriz. 

Bir diğer oyunumuzun adı ise ZigZag Cube. Cihan Özgür isimli yapımcı tarafından tek başına geliştirilen oyun yine Android platformu için Google Play Store üzerindeki yerini almış durumda. Türk oyunlarında görmeye alışık olmadığımız türden bir 3D oyun deneyimi sunan ZigZag Cube, mavi bir kareyi dikdörtgen bloklar arasında haraket ettirmeye çalıştığınız, izometrik görünüşe sahip bir oyun. 

Temasından, görsel diline kadar her şeyin kusursuz olduğunu söyleyebiliriz. Oyunda bloklar arasında ilerlerken küçük kutuları toplamaya çalışıyorsunuz. Ekrana dokunarak kutuyu kontrol ediyor, mümkün olduğunca fazla kutu toplamaya çalışıyor ve büyük bloklara çarpmamaya çalışıyorsunuz. Bu oyununda mobil oyuncunun beklentilerini iyi çözdüğünü ve bu açıdan oldukça başarılı bir oyun olduğunu söyleyebiliriz.



Mobil oyun severlerin beğeneceği türde 2 oyun bu hafta içerisinde Google Play Store’dakini yerini almış durumda. Bu 2 oyunun da sizleri uzun süre keyifle oylayabileceğini söyleyebilirim. Özellikle ZigZag Cube hemen hemen herkese hitap edecek türden bir mobil oyun. Friv türünde bir çok oyuna ise Oyun Gemisi http://www.oyungemisi.com/friv/ isimli flash oyun portalından ulaşabilirsiniz. Boş vaktinizi değerlendirecek hobilerinizin yanına bu tip ufak ve hızlı oyunlar eklemeyi de düşünebilirsiniz.


<< Önceki Haber Mobil platformlar için yayınlanan yeni Türk oyunları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER