Moderna'dan 'mutasyon' açıklaması
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Aralık 24 2020
Paylaş
X Post
Dünyanın farklı noktalarında tespit edilen yeni koronavirüs türü konusunda bir açıklama da ABD'li ilaç firması Moderna yönetiminden geldi. Firmadan yapılan açıklamada, üretilen mevcut aşının yeni türe karşı da koruyucu olmasının beklendiği ancak yine de bazı testler yapılacağı belirtildi.
ABD ilaç firması Moderna, ürettikleri yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının İngiltere'de ortaya çıkan Covid-19 virüsünün daha bulaşıcı türüne karşı koruyucu olabileceğini belirtti.
Firmanın internet sitesinden yapılan açıklamada, aşının mutasyona uğradığı belirtilen virüse karşı etkinliği hususunda emin olunduğu ancak yine de testler yapılacağı kaydedildi.
Açıklamada, "Mevcut verilere dayanarak, Moderna Covid-19 aşısının sağlayacağı bağışıklığın, yakın zamanda İngiltere'de ortaya çıktığı aktarılan SARS-CoV-2 virüsüne karşı da koruyucu olması bekleniyor" ifadesi kullanıldı.
BioNTech/Pfizer Covid-19 aşısından sonra geçen hafta Moderna'nın aşısı da ülkede ABD Gıda ve İlaç Dairesinden (FDA) onay alan ikinci aşı olmuş, hafta sonundan itibaren öncelikle sağlık çalışanlarına uygulanması için dağıtımına başlanmıştı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AB güvenli iltica listesini açıkladı: Türkiye var mı?2.Gazze'de İsrail vahşeti: Askerlerin 15 yardım çalışanını infaz ettiği ortaya çıktı3.‘Mutlak butlan’ davası ertelendi. CHP'liler tepkili!4.9 yaşındaki öğrencilere müfettiş sorgusu iddiası: Ailelerden suç duyurusu hazırlığı5.Altında yükseliş trendi
6.IMF’den Erdogan'a seçim planı bozan faiz uyarısı: “Sıkı duruş korunmalı”7.Uzmandan Van için kritik deprem uyarısı: “250 kilometrelik hat birlikte kırılabilir”8.Eylem Tok ve Bülent Cihantimur'a 10 yıl hapis talebi9.Alican Uludağ ile ilgili gelişme: Sevk edildi10.İran operasyonuna geri sayım mı? Dev ABD uçak gemisi Akdeniz'de

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN

KADİR GÜRCAN

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER












