Mogherini: Tahir Elçi'nin öldürülmesi korkunç bir şey


AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Tahir Elçi'nin öldürülmesini 'korkunç bir şey' olarak nitelendirdi ve Türkiye'den çözüm sürecini yeniden başlatmasını istedi.

AB-Türkiye Zirvesi öncesinde açıklama yapan Mogherini, Elçi'nin yakınlarına başsağlığı diledi ve "Bugün Kürtlerle barış sürecinin yeniden başlatılması Türkiye, bölge ve AB için çok daha önemli hale gelmiştir." dedi.

BASIN VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ VURGUSU

Zor zamanlardan geçildiğine dikkat çeken Mogherini, Suriye meselesi ve mülteci krizi gibi birçok zor konuda Türkiye ile yakından çalıştıklarını kaydetti.

Türkiye'nin uzun bir seçim sürecinden çıktığını ifade eden Mogherini, yeni hükümetle tüm konularda tam diyalog içinde olmak istediklerini dile getirdi. Mogherini, bunlar arasında müzakere sürecinin canlandırılmasını saydı fakat Türkiye'nin de insan hakları, basın özgürlüğü konularında ilerleme sağlaması ve 'Kürtlerle barış sürecini yeniden başlatması' gerektiğini söyledi.

TÜRKİYE-RUSYA GERGİNLİĞİ

Mogherini, Türkiye ile Rusya arasındaki gerginliğin Suriye sürecine zarar vermemesi için bu hafta taraflarla görüşeceğini de sözlerine ekledi.

Taraflara çağrı yapan Mogherini, diplomatik ve siyasi diyalog seviyesinin düşürülmesinin alanda çok tehlikeli sonuçlara yol açabileceğini söyledi. Mogherini, Suriye'de IŞİD'le mücadeleye odaklanılmasını istedi. CİHAN
<< Önceki Haber Mogherini: Tahir Elçi'nin öldürülmesi korkunç bir şey Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER