Moldova Hizmet okulu yöneticisi gözaltına alınıp serbest bırakıldı

Moldova'da bulunan Hizmet okullarından özel Orizont Lisesi'nin yöneticisi Turgay Şen, 31 Mart'ta gözaltına alındıktan sonra siyasi korunma başvurusu yaptı.

SHABER3.COM

Moldova basınına göre Turgay Şen Romanya'nın Bükreş kentine gitmek için geldiği Kişinev Uluslararası Havalimanı'nda gözaltına alınmış, aynı gün serbest bırakılmıştı.

Şen, gözaltına alınmasının AKP hükümetinin siyasi baskısıyla olduğunu belirtti.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre Orizont Moldova'daki en iyi özel liselerden biri olarak görülüyor. Moldova Savunma Bakanlığı'nın sitesinde yer alan bilgilere göre bakanlık ile Orizont Lisesi arasında 2012 yılında özel bir işbirliği anlaşması imzalanmıştı.
Turgay Şen (solda) 2012 yılında Moldova Savunma Bakanı Vitalie Marinuta ile özel bir işbirliği anlaşması imzalarken

Şen'in Moldova Savunma Bakanı Vitalie Marinuta ile imzaladığı anlaşmaya göre askerlerin çocukları yüzde 50 indirimle, görev sırasında ölen askerlerin çocukları ise ücretsiz olarak bu lisede okuma hakkı kazanmıştı. Anlaşmanın ardından konuşan Marinuta, okulun "yurtsever bir eğitim" verdiğini söylemişti.

Bu lisenin kapatılması için Türkiye'nin yaptığı başvurular Moldova tarafından reddedilmişti.

Moldova basınına göre Turgay Şen kendisini gözaltına alanların Moldova istihbaratından olduklarını, hakkında yürütülen bir soruşturma gereği ülkeyi terk edemeyeceğini anlattıklarını söyledi.
<< Önceki Haber Moldova Hizmet okulu yöneticisi gözaltına alınıp serbest... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER