'Moral motivasyon desteği' ve 'iş bulmaya yardım' suç sayıldı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ekim 17 2020
Antalya merkezli 7 ilde haklarında adli işlem yapılan ve ceza alan şahıslara yasal faaliyette bulunan eğitim, sağlık vb. sektörlerde SGK kaydı olmadan çalışabilecekleri bir iş bulmaya çalışmak suçlamasıyla 23 kişi gözaltına alındı.
Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttüğü soruşturmada yapılan 9 aylık teknik ve fiziki takip çalışmaları sonunda Antalya merkezli Balıkesir, Gaziantep, İstanbul, Denizli, Burdur ve Ankara olmak üzere toplam 7 ilde Hizmet Hareketi'ne yönelik operasyon düzenlendi. İl sorumlusu, il sorumlu yardımcısı, ilçe sorumlusu, ilçe ablası, ilçe mesulleri ve il eğitim danışmanı olmakla suçlanan 23 kişi gözaltına alındı.
ADLİ İŞLEM YAPILAN KİŞİLERE EĞİTİM VE SAĞLIK SEKTÖRÜNDE İŞ BULMAK
Operasyon sonucunda bu kişilerin arkadaşlarına moral ve motivasyon desteği vermeleri, aranması olan veya aldığı cezası kesinleşen kişilere insani yardım yaptıkları, yine bu kişilere ailelerini geçindirebilmeleri için bazen sigortasız da olsa iş buldukları şeklinde suçlamalar yöneltildi. Gözaltına alınan 23 kişi adliyeye sevk edildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”
6.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı7.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!8.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!9.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı10.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







