Moritanya'daki Türk okulu, ABD'den film ödülüyle döndü


Moritanya'da faaliyet gösteren Burç Eğitim Kurumları Gaye Erkek Koleji, Amerika'da katıldığı olimpiyattan da madalya ile döndü. Katıldığı uluslararası yarışmalarda gösterdiği başarılar ile adından sıkça söz ettiren okul, bu yıl ilk kez katıldığı Genius Olympiad 2015'ten de bronz madalya alarak başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Bu yıl 69 ülkeden 1171 projenin yarıştığı Genius Olympiad'da 65 ülkenin projeleri finallerde yarışmaya hak kazandı. Moritanya adına Souleimane Erebih, 'Awareness (Farkındalık)' adlı projesiyle kısa film kategorisinde New York'ta gerçekleştirilen finallere katıldı. Yarınlara daha güzel bir dünya bırakmak için farkındalık oluşturmak istediği projesiyle bronz madalya kazanan öğrenci, geçen yıl da Ebiko yarışmasında Gümüş madalya kazandığını belirterek emeği geçen öğretmenlerine ve okuluna teşekkür etti.

Öğrencilerinin Moritanya'yı uluslararası platformda en iyi şekilde temsil ederek okullarına bir bronz madalya kazandırdığını belirten Okul Müdürü Sezgin Erdil , "Bugüne kadar birçok ülkedeki yarışmalarda Moritanya'yı uluslararası alanda temsil eden okulumuz, bu yıl Romanya INFOMATRIX'ten sonra Genius Olympiad'da da madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Öğrencimizi ve emeği geçen herkesi tebrik ederim." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Moritanya'daki Türk okulu, ABD'den film ödülüyle döndü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER