Moskova ve St. Petersburg dost olmayan şehirlerde liste başı

Moskova ve St. Petersburg dost olmayan şehirlerde liste başı

Amerika'da yayın yapan Travel + Leisure isimli seyahat dergisi okuyucuları arasında yaptığı ankette dünyanın en dost yanlısı olmayan şehirleri belirledi. 30 şehrin yer aldığı listede Moskova birinci sırada, St. Petersburg ise üçüncü sırada yer alıyor.

Yaklaşık 200 bin okuru arasında anket yapan dergi, 30 şehirlik liste oluşturdu. Listede ilk sırada bulunan Moskova'nın en büyük problemlerinin başında; yolların ve toplu taşımanın kötü durumu, hazır yemek mekanlarının yetersizliği ve Moskovalıların turistlere karşı yardım konusunda isteksiz olmaları sayıldı. Özellikle Moskova'da yaşayan insanların turistlere karşı aşırı ilgisiz ve asla yardımcı olmaya çalışmadıkları vurgulandı.

Anketi oluşturanlar tarafından yapılan yorumlarda, "St. Petersburg mükemmel bir mimariye sahip. Ancak gelen turistler o şehrin yerlilerinden dolayı hayal kırıklığına uğruyor." denildi.

Listenin ikinci sırasında ise ABD'nin New Jersey eyaletindeki gazino ve kumarhaneleriyle meşhur Atlantic City şehri bulunuyor. Okuyuculara göre Atlantic City'de yaşayan insanlar çok kaba. Listede ilk ona ABD'den bir çok şehrin girmesi dikkat çekti.

DOST OLMAYAN İLK 10 ŞEHİR:

1) Moskova (Rusya)
2) Atlantic City ve New Jersey(ABD)
3) St Petersburg (Rusya)
4) Marseille (Fransa)
5) Los Angeles, California (ABD)
6) New York (ABD)
7) Philadelphia, Pennsylvania (ABD)
8) Baltimore, Maryland (ABD)
9) Las Vegas, Nevada (ABD)
10) Cannes (Fransa)
CİHAN
<< Önceki Haber Moskova ve St. Petersburg dost olmayan şehirlerde liste başı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER