Moskova'dan Erdoğan'a olumsuz yanıt

Recep Tayyip Erdoğan 30 Kasım'da Paris'te Rus lider Vladimir Putin ile görüşmeyi talep etti. Rusya talebi reddetti.

Moskova'dan Erdoğan'a olumsuz yanıt

Kremlin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 30 Kasım'da Paris'te Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşme talep ettiğini duyurdu. Kremli'nin duyurusunu, Cumhurbaşkanlığı kaynakları da doğruladı.
Fransa'nın başkenti Paris, 30 Kasım'da dünya liderlerinin katılımıyla Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansı'na ev sahipliği yapacak.


PUTİN GÖRÜŞME TALEBİNİ REDDETTİ
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bu talebe sıcak bakmadığı ve görüşmeyi kabul etmediği açıklandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Paris’te bir araya gelme talebini reddettiği bildirildi. Putin’in yardımcılarından Yuri Uşakov, görüşme talebinin reddedilmesinin nedeninin “Ankara’nın SU-24 uçağının düşürülmesinden dolayı özür dilemek istememesi” olduğunu açıkladı. 

Moskova’da gazetecilere açıklama yapan Yuri Uşakov, talebin neden geri çevrildiğinin sorulması üzerine “Uçak hadisesinden dolayı Türkiye’nin özür dilemekte isteksiz olduğunu görüyoruz.” cevabını verdi. 

Erdoğan ve Putin, 30 Aralık’ta Paris’te düzenlenecek İklim Değişikliği Konferansı’na katılacaklardı. Bugün sabah saatlerinde de Erdoğan’ın, Putin ile zirve çerçevesinde görüşme talebinde bulunduğu açıklanmıştı.

Uşakov, zirvede Putin’in Suriye krizini ve terörle mücadeleyi görüşmek üzere İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Suriye ve Ukrayna’yı konuşmak üzere Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya geleceğini de kaydetti. Merkel görüşmesine Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’in de katılabileceğini ekledi.

Putin’in ayrıca Güney Kore Devlet Başkanı ile Park Geun-hye görüşeceğini belirten Rus yetkili, Putin’in ABD Başkanı Barack Obama ve Fransa Cumhurbaşkanı Francis Hollande ile bir görüşmesinin ise henüz planlanmadığını aktardı.

CUMHURBAŞKANLIĞI KAYNAKLARI: İHTİMAL DAHİLİNDE DEMİŞTİ
Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının vurulmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in Pazartesi günü Paris'te toplanacak İklim Değişikliği Zirvesi'nde bir araya gelmesinin ihtimal dahilinde olduğunu Cumhurbaşkanlığı kaynakları da doğruladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Paris'te toplanacak İklim Zirvesi'nde biraraya gelmesi planlanıyor.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Erdoğan ve Putin'in, Paris'teki İklim Değişikliği Zirvesi'nde ikili görüşme gerçekleştirmelerinin ihtimal dahilinde bulunduğunu ancak an itibariyle saati belirlenmiş bir ikili görüşmenin söz konusu olmadığını bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Erdoğan'ın olayın yaşandığı gün Putin ile telefonda görüşme talebinde bulunduğu, ancak Kremlin'den bir geri dönüş olmadığını da hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'in 30 Kasım Pazartesi günü Paris'te gerçekleştirilecek İklim Değişikliği Zirvesine katılacağını belirten kaynaklar, zirvede bir ikili görüşmenin ihtimal dahilinde bulunduğunu ancak an itibarıyla saati belirlenmiş bir ikili görüşmenin söz konusu olmadığını kaydetti.


AJANSLAR
<< Önceki Haber Moskova'dan Erdoğan'a olumsuz yanıt Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER