MSB yalanladı, ABD'den jet teyid geldi: Evet, Türkiye bizden Patriot istedi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Şubat 21 2020
Türkiye’nin Rus S-400’ler nedeniyle kriz yaşadığı ABD’den İdlib sınırına konuşlandırmak üzere iki adet Patriot hava savunma sistemi istediği iddiasına Washington’dan teyid geldi.
Amerika'nın Sesi'ne konuşan bir ABD yetkilisi, Türkiye'nin kendilerinden Suriye sınırına konuşlanmak üzere Patriot istediklerini doğruladı. Ancak ABD’li yetkili Türkiye’nin bu talebinin karşılanıp karşılanamayacağına ilişkin ise bir karar almadıklarını söyledi.
Middle East Eye’a konuşan bir Türk yetkili de Patriot ile birlikte ABD'den savaş uçaklarıyla İdlib yakınlarında devriye uçuşları yapmasını istediklerini ama isteklerinin karşılanacağına yönelik henüz bir sinyal almadıklarını belirtmişti.
MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI YALANLAMIŞTI
İlk olarak Bloomberg ajansı tarafından dile getirilen iddia Milli Savunma Bakanlığı tarafından yalanlanmıştı.
'İdlib'de Suriye ordusunu durdurmak için ABD’den Patriot hava savunma füze sistemlerinin talep edildiğine' dair iddiasıyla ilgili görüş bildiren Milli Savunma Bakanlığı’ndan bir kaynak, haberin gerçeği yansıtmadığını belirtmişti. Sputnik'e konuşan MSB kaynağı "Bu haber gerçeği yansıtmıyor." demişti.
Ancak ABD tarafı Türk Milli Savunma Bakanlığı yalanlasa da Türkiye'nin Patriot füzesi istediğini belirtiyor.
Türkiye ile ABD arasında daha önce Rusya’dan alınan S-400 hava savunma sistemleri nedeniyle kriz yaşanmıştı.
Türkiye’yi S-400’ler sebebiyle F-35 programından tamamen çıkaran ABD, Ankara’nın Patriot taleplerine de olumsuz yanıt veriyordu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!2.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor3.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!4.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...5.Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona kalmadı'
6.'Kemal Gülen ile Yoldayız' yeni bölümüyle yayında: Kaçırmayın!7.AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürüyor: 1601 kişi daha tutuklandı8.Duygulara köprü kurmak9.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'10.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa G...

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifade...

Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona k...


