Mudanya Belediye Meclisi toplanamadı


Bursa'nın Mudanya ilçesinde CHP'li yönetimin iktidarındaki Mudanya Belediye Meclisi, AK Parti'den 8, MHP'den 3 üyenin tam katılımına rağmen, CHP'den sadece yeni grup sözcüsü Hüseyin Esen'in toplantıda olmasıyla dolayısıyla yeter sayıya ulaşamadığı için toplanamadı.

Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde gerçekleşen oturumda tek başına kalan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 25 kişilik mecliste yeter sayı için üye sayısının yarısından bir fazla olması gerektiğine dikkati çekti.

Türkyılmaz, mazeret dilekçesi olan CHP'li 13 meclis üyesinden dolayı salt çoğunluğa ulaşamamasından dolayı toplantıyı, 9 Aralık Çarşamba günü Tirilye Faruk Çelik Kültür Merkezi'nde yapılmak üzere erteledi.

Başlamadan biten meclis toplantısı ardından MHP Grup Sözcüsü Yaşar Ardıç, muhalefet grubu olarak bugüne kadar Mudanya'da belediyenin iyi yönetilmediğine dair yaptıkları eleştirilerin bugün haklılığını gösterdiğini söyledi. "Bu bir laçkalık ve aymazlıktır" diyen Ardıç, bu durumun meclisin de ne derece önemli olduğunun açık bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Öte yandan meclis oturumundan bir gün önce 21 ay görev yaptığı Mudanya Belediye Meclisi CHP Grup Sözcülüğü'nden ayrılma kararı alan meclis üyesi Akın Poroy'un yerine, CHP Mudanya İlçe Başkanlığı'ndan yapılan grup toplantısında görevi Hüseyin Esen'in aldığı öğrenildi. CİHAN
<< Önceki Haber Mudanya Belediye Meclisi toplanamadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER