Mudanya'da hayırseverlerden devlet hastanesine cihaz katkısı


Bursa'nın Mudanya ilçesinde faaliyet gösteren Mudanya Devlet Hastanesi, tıbbi tetkik ve tedavilerin kesintiye uğratmadan verilmesini sağlamak adına hayırseverlerin desteğiyle yeni cihazlar aldı.

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Mudanya Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Cumhur Kara, 2015 yılı başından itibaren hastane kaynakları ve genel bütçeden pek çok tıbbi cihaz hastaneye kazandırıldığını açıkladı. Eksik kalan cihazların bağış yoluyla temin edildiğine dikkati çeken Başhekim Op. Dr. Kara, hayırseverlerin desteği sayesinde göz kliniğine 1 adet yag lazer cihazı, kulak-burun-boğaz kliniğine işitme testlerinin yapılabilmesi için bir adet odyometri cihazı ve sessiz akustik kabin alındığını ifade etti.

Piyasa değeri 70 bin lira olan, katarakt ameliyatı sonrası kesifleşen arka kapsülün açılması ve bazı glokom tiplerinin tedavisinde kullanılan lazer çeşidi olan yag lazer cihazının isminin açıklanmasını istemeyen hayırsever bir işadamının bağışladığını belirten Kara, işitme testleri kulak hastalıklarının değerlendirilmesinde son derece önemli olan 20 bin lira maliyetli odyometri cihazının da Montania Hotel'in sahibi Akın Esgin tarafından bağışlandığını, 10 bin lira olan 6 kanallı dijital EKG cihazının Bursa Kükürtlü Lions tarafından yapılan bağışla kazandırıldığını sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Mudanya'da hayırseverlerden devlet hastanesine cihaz katkısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER