Müezzinoğlu: Neticede insanlık 10 insanı kaybetti

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Sultanahmet Meydanı'nda yaşanan canlı bomba saldırısında yaralanan turistleri ziyaret etti. Hastane yetkililerinden bilgi alan Bakan Müezzinoğlu, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak, "Neticede, insanlık 10 insanı kaybetti. İnsanlık dışı bir terör eylemi ile" dedi.

Müezzinoğlu: Neticede insanlık 10 insanı kaybetti

Hastanede tedavileri süren yaralılar Norveç uyruklu Joistein Nielsen (59) ile Alman vatandaşı Schulz Wilhem ve Doris Migner'i ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu, ilk olarak Nielsen ile görüştüğünü belirterek, "Durumu gayet iyi. 'Bu bir insanlık suçu' diyor. 'Bu tür terör olaylarının insanlar arasındaki birbirine olan sevginin artmasıyla biteceğini' söylüyor. İnsani değerlendirmeler yapan, son derece insani duruşu olan bir hastamız. Patella dediğimiz, diz kapağında kırığı var. Operasyonla ilgili kararını vermemiş. Yarına kadar arkadaşlar planlama yapıyor. Türkiye'de olmak istiyorsa, Türkiye'de olacak. İstemiyorsa da biz onun transferi ile ilgili her türlü desteği yapacağız" diye konuştu.

Alman uyruklu Schulz Wilhem'in sağlık durumuyla ilgili de bilgi veren Bakan Müezzinoğlu, "50 yaşlarındaki bayan yoğun bakımda. İlk müdahaleleri yapılmış. Özellikle çene kemiğinde parçalı kırıkları var. Farklı yaralanmaları var. Onunla ilgili ilave müdahaleler gerekebilir. Şu anda hayati tehlikesi yok" şeklinde konuştu.

"AĞIR BİR TERÖR OLAYI"

Terör eylemiyle de ilgili değerlendirme yapan Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Ağır bir terör olayı. Son derece profesyonelce hazırlanmış, planlanmış bir terör olayı. Neticede insanlık 10 insanı kaybetti. İnsanlık dışı bir terör eylemi ile. Bu dünyanın hangi noktasında, nerede, ne zaman olacağı, kime karşı olacağı belli olmayan bir terörizm hadisesi. Gelişmiş ve medeni ülkeler terörizme karşı dik duruşlarını hep birlikte duyarlı gösterirlerse, inanıyorum ki insanlık bu hadiselerden en kısa zamanda kurtulacaktır. Ben şifa diliyorum. Ölenlere de taziye dileklerimi iletiyorum."

<< Önceki Haber Müezzinoğlu: Neticede insanlık 10 insanı kaybetti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER