Müezzinoğlu, önce tarihi karıştırdı, sonra alın teri sözlerini eksik buldu

Müezzinoğlu, önce tarihi karıştırdı, sonra alın teri sözlerini eksik buldu

Bursa'da Tekstil ve Otomotiv Bursa İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları programının açılışında konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, önce tarihleri karıştırdı, sonra da 'alın teri'yle ilgili atasözlerini, veciz sözleri eksik bulduğunu söyledi. Bakan Müezzinoğlu, "Bizim medeniyetimizde uzun süredir bize doğru olduğuna benim de inandığım ama eksik olduğunu bir ayağının çok büyük eksiklik taşıdığını bildiğim veya iddia ettiğim bir cümle var. Genelde, 'alın teri kutsaldır' diye bize 100-150 yıldır hep alın terini öncelik ettiler. Daha çok iş yap, daha çok yük taşı, daha çok terle, ama beyin terinden bahseden ne yazık ki olmadı." dedi.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve OİB tarafından gerçekleştirilen 'Tekstil ve Otomotiv Bursa İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları', Merinos Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki törenle başladı. Konuşmasına geçen hafta makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız cinayetini kınayarak başlayan Müezzinoğlu, 27 Mayıs darbesini anlatırken 2 kez 27 Nisan tarihini kullandı.

7 HAZİRAN SEÇİMLERİNİN GERÇEK HUKUK VE DEMOKRASİ GETİRMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM

Bakan Müezzinoğlu, şunları kaydetti: "Öyle tarihi bir günkü bugün 27 Nisan. 27 Nisan 1960. O günde yine milli iradenin temsilcileri milletin hayallerinin ve umutlarının temsilcileri, milli irade adına üstlendikleri görevlerini yaparken idama götürüldükleri ve milletin hayallerinin, umutlarının idam edildiği bir gün. Ne yazık ki, ne acıdır ki, o güne 'Demokrasi ve Anayasa Bayramı' adı koyuldu. Bu milletin demokrasi tarihi adına, milli irade adına utanç verici bir tabloyu millete uzun süre Anayasa ve Demokrasi Bayramı olarak sundular. Esasında bugün inovasyon, markalaşma, tasarım ve Ar-Ge diyoruz. 1960 darbesi olmasaydı bugün belki farklı konu başlıklarını 50 yıl önce yakalamış olacaktık. Ama ne yazık ki millete, milletin aklına, heyecanına, milletin gelecekle ilgili vizyonuna inanamayanlar, güvenemeyenler milletin bu hayallerinin önünü idamlarla, darbelerle kestiler. İnşallah 7 Haziran seçimleri milli irade adına, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu iradesinin artık bu ülkede tartışılmayacak noktada tecellisine vesile olmasını dilerim. 7 Haziran seçimlerinin gerçek demokrasiye, gerçek hukuk devletine, gerçek anlamda insan hak ve özgürlüklerine vesile olacak zeminlerin sağlanmasına bir aracı olmasını, bir sonucu getirmesini temenni ediyorum."

ALIN TERİ SÖZLERİNİ ELEŞTİRDİ

Alın terine yönelik söylenen atasözlerini de eleştiren Bakan Mehmet Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim medeniyetimizde uzun süredir bize doğru olduğuna benim de inandığım ama eksik olduğunu bir ayağının çok büyük eksiklik taşıdığını bildiğim veya iddia ettiğim bir cümle var. Genelde, 'alın teri kutsaldır' diye bize 100-150 yıldır hep alın terini öncelik ettiler. Daha çok iş yap, daha çok yük taşı, daha çok terle; ama beyin terinden bahseden ne yazık ki olmadı. Halbuki; beyin teri dökenler de bizim alın terimizden daha öne gittiler. O elin teriyle beyin teri dökenler arasındaki makas her geçen gün açıldı. Alın teri dökülecek süreçleri de biz 27 Nisan gibi, 12 Eylül gibi süreçlerle hep sekteye uğrattık. Türkiye olarak artık beyin terini öne almamız gereken, beyin terini kutsamamız gereken süreçleri merkeze almamız lazım. Alın teri kutsaldır; ama beyin terini ne kadar öne çıkarırsak, alın teri ile beyin teri dengesini ne kadar hakkaniyetli yürütürsek inanıyorum ki medeniyet yolculuğunda ülke olarak çok daha iyi noktaları yakalamış oluruz. Muassır medeniyet seviyesinin üzerindeki bir hedef diyoruz. Milletin o alın teriyle birlikte beyin terine de değer vermekten geçer. Biz, 'hiç akletmez misin, hiç düşünmez misin?' diye sorulara muhatap olan bir medeniyetin mensuplarıyız. Halbuki; 'akletme, sen düşünme, senin adına düşünen var'ı zorlayan bir yönetim dinamikleriyle gençlerimize, akademisyenlerimize alan açmak yerine ön kapatarak bugün geç te olsa tartıştığımız ve tartışmaktan mutlu olduğumuz günlere geldik." CİHAN
<< Önceki Haber Müezzinoğlu, önce tarihi karıştırdı, sonra alın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER