Müftü Albayrak Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri hakında bilgi verdi

Müftü Albayrak Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri hakında bilgi verdi

Zonguldak'ın Ereğli İlçe Müftüsü Recai Albayrak, bu sene yapılacak olan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde temanın 'Tevhit Vahdet bağlamında gelin birlik olalım' olduğunu söyledi.

Albayrak, Kutlu Doğum Haftası kapsamında yapılacak etkinlikleri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Haftanın bu sene 9-20 Nisan tarihleri arasındaki 12 günlük bir süreyi kapsadığını belirten Albayrak, "9 Nisan-20 Nisan tarihleri arasında Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri yer alacak. Lokal programlar, köylerde beldelerimizde düzenlendi. Ereğlili vatandaşlarımızı kapsayacak ana programlarımız da var. Bunlardan ikisini biraz ön plana çıkardık. Bunlardan ilki ayın 14'ünde 17.30'da Gülüç Büyük Anadolu Otel'de Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Nurettin Nursaçan Hocamızın katılımıyla geniş çaplı bir program hazırladık. Diğer bir program, bir iki yıl önce başladığımız 1001 hatim faaliyetimizin duası olacak. Hatim duamız 17 nisan Pazar günü inşallah gerçekleşecek. Saat 11'de başlayacak. Bu program için de İstanbul'dan arkadaşlarımız teşrif edecekler. O hatimlerin duasını Safa Camisi'nde yapmış olacağız. Bunun yanında İmam Hatip öğrencileri arasında 40 Hadis yarışması yapılıyor, bunun ödüllerini vereceğiz. Subaşı Camisi'nde, o civardaki din görevlilerinin katkılarıyla hazırlanan programa Doç. Dr. Şaban Karasakal Hocamız gelecek. Şamlar'da bir program yapıldı, İzzettin Aşan Hocamız katılacak. Bayanlara yönelik AKM'de iki program yaptık. Kutlu Doğum'da bayanlarımız çok duyarlı. Onları tek programda alamıyoruz. Birincisinde şehirdeki, ikincide köylerdeki hanımlarımızın katılacağı önemli iki program yapılacak. Bayat Köyü Düğün Salonu'nda ortaokulumuzun tertiplediği bir program olacak. Yine önemli bir programımız, Türk Tasavvuf Musikisi programı, Amfi Tiyatro'da 15 Nisan Cuma günü 17.30'da gerçekleştirilecek." dedi.

"ANMAK, ANLAMAK VE UYGULAMAK İÇİN"

"Bütün bu programların amacı peygamber efendimizi anmak, hatırlamak ama onun ötesinde bir anlam ifade etmesi gerekiyor." diyen Albayrak, "Tabii anmak da bir şeydir, başlangıçtır ama hedef anlamaktır. Anlamak da güzeldir ama nihai hedef anladığımızı hayatımıza yansıtabilmektir." diye konuştu.

Albayrak, tüm vatandaşları düzenlenen etkinliklere katılmaya davet etti. CİHAN
<< Önceki Haber Müftü Albayrak Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri hakında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER